Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠENA I PRIRODNA NEPOGODA TUČA

Župan Ivan Celjak proglasio nepogodu u Sisačko-moslavačkoj županiji: Olujni vjetar donio golemu štetu

Posljedice nevremena u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
25.07.2023.
u 13:55

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Siska, Kutine, Popovače, Novske, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i općina Lipovljani, Velika Ludina, Lekenik, Sunja i Jasenovac

Župan sisačko-moslavački Ivan Celjak donio je Odluke o proglašenju prirodnih nepogoda.Proglašena je tako prirodna nepogoda uslijed olujnog i orkanskog vjetra za područje gradova Siska, Kutine, Popovače, Novske, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i općina Lipovljani, Velika Ludina, Lekenik, Sunja i Jasenovac.

- U periodu od 19. do 22. srpnja 2023. godine olujno nevrijeme uzrokovalo je prirodnu nepogodu - olujni i orkanski vjetar koji je nanio ogromnu štetu na stambenim, gospodarskim i drugim objektima, infrastrukturi te na poljoprivrednim kulturama za područje gradova Siska, Kutine, Popovače, Novske, Hrvatske Kostajnice, Petrinje  i općina Lipovljani, Velika Ludina, Lekenik, Sunja i Jasenovac - stoji u objašnjenju odluke. 

POVEZANI ČLANCI:

Također je, na osnovu prijedloga čelnika općina i gradova, župan proglasio i prirodnu nepogode – tuča za područje gradova Hrvatske Kostajnice, Petrinje i općina Donji Kukuruzari i Lekenik. "U periodu od 19. do 22. srpnja 2023. godine olujno nevrijeme uzrokovalo je prirodnu nepogodu - tuču koja je nanijela ogromnu štetu na stambenim, gospodarskim i drugim objektima, infrastrukturi te na poljoprivrednim kulturama na području gradova Hrvatske Kostajnice, Petrinje i općina Donji Kukuruzari i Lekenik", stoji u objašnjenju te odluke.

VIDEO Stablo iščupano tijekom nevremena u Zagrebu stoji naslonjeno na stambenu zgradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije