Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Župan Čačić i biskup Mrzljak u balonu s motivom Rabuzinove 'Proslave cvijeća'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/20
07.09.2018.
u 09:02

Projekt je to Turističke zajednice Varaždinske županije koja će balon koristiti i u turističke svrhe, a njime će upravljati reprezentativka Marija Petrić Mikloušić, jedna od najboljih svjetskih ženskih pilota balona

U Varaždinu je predstavljen balon na vrući zrak na kojem je reproducirana slika "Proslava cvijeća" Ivana Rabuzina, jednog od najpoznatijih slikara naive.

1/20

Projekt je to Turističke zajednice Varaždinske županije koja će balon koristiti i u turističke svrhe, a njime će upravljati reprezentativka Marija Petrić Mikloušić, jedna od najboljih svjetskih ženskih pilota balona.

Namijenjen je za dvije osobe, visok je 17,6 metara, promjer mu je 15,6 metara, a zapremnina 2000 "kubika". Izradila ga je tvrtka iz Katalonije.

- Cijela ideja je spoj turizma, kulture i sporta - rekao je župan Radimir Čačić koji ima iskustva u letu s balonom iz vremena kad je je bio poduzetnik. Smatra da je sjever Hrvatske zbog konfiguracije tla idealan za adrenalinske sportove poput balonaštva, paraglajdinga, podobranstva, let ultra lakim letjelicima i zmajevima.

Na predstavljanju je bio i varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je i blagoslovio balon.

>> Pogledajte video - Bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

Komentara 2

DU
Deleted user
09:30 07.09.2018.

Jeste li preletjeli iznad hrpetine smeca na ulazu u varazdin... ...turisti i kulturnjaci su odusevljeni kad vide to ruglo.... ...rjesite vise to ruglo i sliku grada

MA
Marko1337
10:38 07.09.2018.

Jadno je i sramotno biskupa Mrzljaka, čovjeka sa ljudskim dostojanstvom, skromnošću, poštenjem i domoljubljem stavljati u isti koš sa jednim bahatim kriminalcem, mafiješem, ubojicom koji je odavno trebao biti u doživotnom zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije