Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Župan Čačić i biskup Mrzljak u balonu s motivom Rabuzinove 'Proslave cvijeća'

Projekt je to Turističke zajednice Varaždinske županije koja će balon koristiti i u turističke svrhe, a njime će upravljati reprezentativka Marija Petrić Mikloušić, jedna od najboljih svjetskih ženskih pilota balona
07. rujna 2018. u 09:02 2 komentara 264 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/20

U Varaždinu je predstavljen balon na vrući zrak na kojem je reproducirana slika "Proslava cvijeća" Ivana Rabuzina, jednog od najpoznatijih slikara naive.

1 / 20
Župan Čačić i biskup Mrzljak u balonu s motivom Rabuzinove 'Proslave cvijeća'

Projekt je to Turističke zajednice Varaždinske županije koja će balon koristiti i u turističke svrhe, a njime će upravljati reprezentativka Marija Petrić Mikloušić, jedna od najboljih svjetskih ženskih pilota balona.

Namijenjen je za dvije osobe, visok je 17,6 metara, promjer mu je 15,6 metara, a zapremnina 2000 "kubika". Izradila ga je tvrtka iz Katalonije.

Ivan Čehok ČEHOK PORUČIO: Bajaga nastupa na Špancirfestu: Varaždin nije Karlovac!

- Cijela ideja je spoj turizma, kulture i sporta - rekao je župan Radimir Čačić koji ima iskustva u letu s balonom iz vremena kad je je bio poduzetnik. Smatra da je sjever Hrvatske zbog konfiguracije tla idealan za adrenalinske sportove poput balonaštva, paraglajdinga, podobranstva, let ultra lakim letjelicima i zmajevima.

Na predstavljanju je bio i varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je i blagoslovio balon.

>> Pogledajte video - Bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

  • Marko1337:

    Jadno je i sramotno biskupa Mrzljaka, čovjeka sa ljudskim dostojanstvom, skromnošću, poštenjem i domoljubljem stavljati u isti koš sa jednim bahatim kriminalcem, mafiješem, ubojicom koji je odavno trebao biti u doživotnom zatvoru.

  • Deleted user:

    Jeste li preletjeli iznad hrpetine smeca na ulazu u varazdin... ...turisti i kulturnjaci su odusevljeni kad vide to ruglo.... ...rjesite vise to ruglo i sliku grada