Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mogu mi svakog trena prići'

Lički policajci osumnjičeni za silovanje pušteni na slobodu, žrtvi nitko nije javio

Posavec i Kovač pušteni na slobodu, USKOK im nije odredio istražni zatvor
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
28.09.2023.
u 15:10

Iz Županijskog suda u Karlovcu potvrdili su da su napadači pušteni na slobodu nakon ispitivanja svih svjedoka, te da mjere opreza nisu određene jer su razlozi zbog kojih je određen istražni zatvor - opasnost od utjecaja na svjedoke - prestali postojati

Policajci iz Ličko-senjske županije osumnjičeni za silovanje 33-godišnjakinje pušteni su iz istražnog zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci i žrtva, čime je otklonjena opasnost utjecaja zbog koje su zadržani 31. kolovoza odlukom suca. 

Problem je u tome što, kako piše Jutarnji list, žrtvu nitko nije obavijestio da su njeni napadači na slobodi već je to u razgovoru slučajno doznala njena majka. Bilo joj je rečeno da će dobiti službeni dopis. "U velikom sam strahu i stresu, zatražila sam psihološku pomoć. Nikako se nisam osjećala dobro kada su bili u zatvoru, pa zamislite kako se osjećam sada kada znam da su na slobodi sa spoznajom da mi mogu prići na ulici svakoga trenutka" ispričala je uplašena žrtva.

Iz Županijskog suda u Karlovcu potvrdili su da su napadači pušteni na slobodu nakon ispitivanja svih svjedoka, te da mjere opreza nisu određene jer su razlozi zbog kojih je određen istražni zatvor - opasnost od utjecaja na svjedoke - prestali postojati.

POVEZANI ČLANCI:

Iz karlovačkog tužiteljstva nisu komentirali namjeravaju li podnijeti zahtjev za produljenje istražnog zatvora jer je 'istraga nejavna'.

Podsjetimo, radi se o slučaju koji je prijavljen ovog kolovoza. Dva policijska službenika, od kojih je jedan bio u službi, silovala su ženu koja je jednog od njih poznavala. Obojica su udaljena s posla, a suspenzija ostaje na snazi i nakon napuštanja istražnog zatvora.

VIDEO Bivši rukometaš Denis Buntić osumnjičen za nasilje u obitelji javio se u policijsku postaju

Komentara 9

AC
acer7
17:03 28.09.2023.

osumnjičeni ne znači i da su krivi. još se ne zna jesu li krivi ili ne.

AC
acer7
15:22 28.09.2023.

Što bude ako nisi krivi?

Avatar Tombstone
Tombstone
02:38 29.09.2023.

Rukovali su se sa suprugama sudaca I sve 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije