Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj župe Sotin

Žrtva zlostavljanja o Hranićevoj isprici: 'Nisam osjetila nikakvo suosjećanje'

Ana Grgić
Foto: Dnevnik.hr
1/4
01.04.2023.
u 22:57

"Što se mene tiče moja situacija je već završena, meni je u principu da pokažem i onima koji su to prošli da mogu izaći iz toga", ističe Ana Grgić

Đakovački i osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić ispričao se žrtvama, njihovim obiteljima i župljanima župe Sotin zbog slučaja spolnog zlostavljanja djece. Svećenik Rajčevac u Sotinu optužen je da je zlostavljao pet maloljetnih osoba, a jedna od žrtava, Ana Grgić, podijelila je svoje emocije.

"Isprika koja je dana meni osobno nije značila puno jer nisam osjetila nikakvo suosjećanje ili savjesno sagledavanje situacije", navodi te ističe kako joj je bitno da se ono što se dogodilo njoj više nikome ne dogodi, navodi Dnevnik.hr.

"Nisam u pitanju ja već - ja sam lik, lice i glas za one koji ga trenutno nemaju. Što se mene tiče moja situacija je već završena, meni je u principu da pokažem i onima koji su to prošli da mogu izaći iz toga", ističe.

Podsjetimo, Đuro Hranić je ranije istaknuo kako je uvidio kako je napravio propust

"Ovom izjavom ispričavam se žrtvama svećenika Rajčevca, njihovim obiteljima, župljanima župe Sotin, posebno onima koji su prijavili slučaj, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti što, uz poduzete mjere prema hrvatskim institucijama i nadležnom Dikasteriju Svete Stolice, dotičnoga osumnjičenog župnika nisam uklonio sa župe za vrijeme trajanja istrage. Nažalost, tek sam ovih dana, slušajući javno svjedočanstvo jedne žrtve, kao i glas crkvene i opće javnosti, preispitujući sebe samoga pred raspetim Gospodinom, uvidio koliko velik propust i pogrešku sam učinio vodeći brigu o svećeniku, a ne videći patnju žrtava i potrebu zaštite koju su od mene tražile", kazao je, između ostalog.

VIDEO Đuro Hranić o optužbama za zataškivanje istine o seksualnom uznemiravanju ministrantica

Komentara 9

MA
Makbe
23:28 01.04.2023.

Majka kaže da je zlostavljanje trajalo 10 godina. Pa kakva je to majka koja nije dijete odmah odvojila od svećenika i te crkve i otišla u drugu crkvu i odmah javila biskupu ili pozvala novinare da joj pomognu da se biskup pokrene? Sad se javlja nakon što je svećenik umro. Što je trebalo proći 10 godina? Ja nikad više ne bih stupila u tu crkvu, ni ja ni moje dijete.... Ona je samo htjela da taj svećenik ode iz te župe. To nije bilo dovoljno., kao da u drugim župama nema djece. Trebalo je odmah sve poduzeti i suočiti svećenika s optužbama i dati mu priliku da i on kaže svoju stranu priče.

Avatar Kajman
Kajman
00:54 02.04.2023.

Zanimalo me zašto ima toliko pedofilije među svećenicima i onda sam naišao na podatke kako daleko više pedofilije ima u obiteljima od starijih članova obitelji, rodbine, susjeda u školama, sportskim klubovima, ostalim mjestima gdje se djeca druže ... Sad me zanima zašto se o tome šuti, a pedofilija se jedino u medijima dovodi u vezu s crkvom. Ne bi li bilo korektnije jednako osuditi sve i raditi na tome da se djeca zaštite od svih predatora, a ne samo isticati jedne, a za ove druge se praviti kao da toga nema?

PI
pisser
23:39 01.04.2023.

a čemu je probušila usnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije