Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Zrinska garda Čakovec u Hrvatskom vojnom učilištu

'Zrinska garda na misi u Lurdu Arhiv Zrinske garde'
''
30.03.2011.
u 07:38

Zrinska garda Čakovec uručila je posebnu zahvalnicu HVU-u Petar Zrinski za dugogodišnju uspješnu suradnju, dok je Učilište Zrinskoj gardi uručilo posebnu plaketu

ZAGREB/ČAKOVEC - Zrinska garda Čakovec i Hrvatsko vojno učilište Petar Zrinski Zagreb organizirali su u dvorani Časničkog doma Učilišta izložbu o deset godina djelovanja čakovečke povijesne postrojbe. Na postavljenim panoima s pratećim tekstom i fotografijama prikazano je djelovanje Zrinske garde od njezina osnivanja 2001. godine. Uz predstavnike organizatora, na otvorenju izložbe bili su i vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec, dogradonačelnik Čakovca Zoran Vidović i predsjednik Gradskog vijeća Gordan Vrbanec te članovi Zavičajnog društva Međimurje Zagreb na čelu s predsjednikom prof. dr. Mijom Bergovcem.

Dozapovjednik Zrinske garde Davor Bratković izveo je recital pjesme "Pozvanje na vojsku" Frana Krste Frankopana, a svečanost otvorenja uveličali su i članovi Zagrebačkih liječnika pjevača pod ravnanjem Leonarda Bergovca. Zrinska garda Čakovec ovom je prigodom uručila posebnu zahvalnicu HVU-u Petar Zrinski za dugogodišnju uspješnu suradnju, dok je Učilište, koje ove godine obilježava dvadeset godina djelovanja, Zrinskoj gardi uručilo posebnu plaketu. Izložba uće biti otvorena do 18. travnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije