Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helikopter nije mogao letjeti

Hitno dignuli zrakoplov Vlade RH: Prevezao pacijenta s moždanim krvarenjem

vladin zrakoplov
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
16.04.2017.
u 15:24

Iz Vlade je na molbu Opće bolnice Dubrovnik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje brzo stiglo odobrenje za let vladinog zrakoplova

Sinoć je u 23 sata Županijski centar 112 Dubrovnik na zahtjev dubrovačke Opće bolnice organizirao hitni medicinski prijevoz zrakoplovom Vlade Republike Hrvatske na relaciji Dubrovnik- Zagreb, piše dubrovački vjesnik.

- Razlozi podnošenja zahtjeva za usluge zrakoplova bili su moždano krvarenje sredovječnog pacijenta, inače našeg sugrađanina, ali i činjenica da zbog loših vremenskih uvjeta helikopter nije mogao letjeti, rekla je anesteziologinja i šefica Odjela anesteziologije i intenzivnog liječenja Opće bolnice Dubrovnik dr. Marija Doršner.    

Iz hrvatske Vlade je na molbu Opće bolnice Dubrovnik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje brzo stiglo odobrenje za let vladinog zrakoplova. Kratko potom, zrakoplov je sletio na pistu dubrovačke Zračne luke u Čilipima te je pacijent već oko 3 sata upućen prema Zagrebu.

>> Tragičan završetak potrage za riječkim odvjetnikom

>> Helikopteri HRZ i PZO-a sudjelovali u hitnom medicinskom prijevozu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar lilablue666
lilablue666
16:49 16.04.2017.

Za ovakve svrhe nije šteta ni zadnje kapi kerozina. Nadam se da će se pacijent oporaviti.

RA
rafaell
16:59 16.04.2017.

Nego što je s helikopterima, oni bi trebali moći po svim uvjetima letjeti, ili cijela eskadrila gotovo novih letjelica nema tko održavati jer su ruski, i tako cjela srednja eurupa mora se odreći i kupiti nove zapadne par puta skuplje i toliko manje

DU
Deleted user
09:38 17.04.2017.

kao prvo, dobro je kada se dobro zavrsi za pacijenta. Druga stvar je kada Hrvatska koja pretendira da bude turisticka destinacija za cijelu Europu pa i mnogo sire ovim putem obavjestava potencijalne turiste da nema na cijelom jadranu medicinskog avionaa koji ce biti u pripravnosti 24 sata 365 dana ni na jednom mjestu od Rijeke do Dubrovnika. Takav avion je u svim ostalim drzavama od Turske do Spanije uvijek pripravan i ne samo jedan nego vise njih u drugim drzavama.NJegova upotreba nije besplatna, to placa putno osiguranje u svim Europskim drzavama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije