Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčić u Varaždinu

Zračna luka u Dubrovniku prvi projekt iz tzv. Junckerove inicijative

Ministri u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
22.04.2015.
u 11:59

Grčić je u Varaždinu u pratnji ministara Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša-Dončića sudjelovao na predstavljanju EU fondova.

Proširenje aerodroma u Dubrovniku, projekt vrijedan oko 250 milijuna eura, kao prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europskoj uniji dijelom će se financirati iz tzv. Junckerove inicijative.

- Odluka bi trebala biti donijeta danas i ovo je veliki dan - najavio je u Varaždinu potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker pokrenuo je plan investicija za gospodarski oporavak Europske unije. Grčić je u Varaždinu u pratnji ministara Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša-Dončića sudjelovao na predstavljanju EU fondova. Hrvatskoj je do 2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a cilj Vlade je tim novcem osigurati radna mjesta, ojačati gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske.

- Ovo nije samo puko korištenje sredstava iz EU fondova, već i novi smjer Vlade. Dosad smo sve financirali iz skupih kredita i poreza, a ovo je prvi put da dobivamo toliki iznos novca jer smo punopravna članica EU - rekao je B. Grčić i istaknuo da je ubuduće ključno financiranje javnih investicija iz EU fondova

>> Branko Grčić: Povećanje trošarina od 20 lipa po litri goriva malo je opterećenje 

>> Grčić: HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijardi kuna

Komentara 6

3D
3d
12:11 22.04.2015.

Šta suse prodavači šećerne vate razletjeli po Hrvatskoj,ha ha ,....a gdje je perjanica vlade ništa lažno peđa matić? dobio zabranu istupanja u javnosti zbog izuzetno iritantne face, zaključak američkih PR stručnjaka.

DU
Deleted user
12:27 22.04.2015.

Wow, al su danas kokodakavci rano ustali!!!

UI
Uvijek_iskreno
12:51 22.04.2015.

eh, da je istina barem pola onoga što je ministar grčić izgovorio u svom mandatu pa mi bi bili razvijeniji od Njemačke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije