Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar tvrdi

Branko Grčić: Povećanje trošarina od 20 lipa po litri goriva malo je opterećenje

Branko Grčić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.04.2015.
u 14:22

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kaže kako je posao njegovog ministarstva kontrolirati kvalitetu goriva, boriti se za tržište i kontrolirati marže trgovaca kako one ne bi bile prevelike.

Potpredsjednik vlade Branko Grčić tvrdi da je povećanje trošarina od 20 lipa po litri goriva minimalno opterećenje za građane i gospodarstvo. Komentirao je i bunt udruge prijevoznika zbog povećanja cijene goriva.

- A jeste li primijetili da smo najavi smanjenje naknada za ceste, negdje malo uzmete, negdje malo skinete parafiskalne namete, pa će i ovi i drugi poduzetnici biti u nešto povoljnijoj poziciji. Vlada ima plan skidanja 330 milijuna kuna parafiskalnih nameta i to nije mala stvar. Sve su to nameti koje plaćaju tvrtke a trošarine jednako opterećuju i građane i tvrtke, no budimo realni 20 lipa po litri goriva je malo opterećenje - rekao je Branko Grčić.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kaže kako je posao njegovog ministarstva kontrolirati kvalitetu goriva, boriti se za tržište i kontrolirati marže trgovaca kako one ne bi bile prevelike. 

- Ako marže budu skočile iznad okvira pristojnih mi ćemo ih znati iskontrolirati - rekao je Vrdoljak

>> Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše u povijesti!

Komentara 31

DU
Deleted user
14:29 21.04.2015.

Ne, nije mnogo ako dobivas placu od 20-tak tisuca kuna kao ovaj beskorisni tip! Ali sto je sa onima koji zaradjuju 3000-4000 kuna mjesecno i moraju autom na posao jer ne mogu drugacije???? Nekako mi se cini da nasi vrli ministri pokusavaju kretenskim izjavama namasiti i samo vrhovno baljezgalo Zokija!!!

TH
than
14:47 21.04.2015.

Za tebe je sigurno malo buduci da ti prijevoz placaju porezni obveznici. Samo je problem sto je previse tih 'malih' poskupljenja pa kada se to zbroji ispadne jako puno.

BO
borac2525
15:00 21.04.2015.

Kako vi uopce znate dali su trosarine pristojne, male ili uopce dovoljne kad zivite iznadprosjecno, sa 18 tisuca kuna ministarskim placama i gorivo vam placaju isti ti porezni obveznici kojima ste digli trosarine. Svaka vasa izjava postovani ministre je naprosto bezobrazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije