Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u Osijeku

Zoranu Mamiću novi istražni zatvor

Zoran Mamić napušta sud u Sarajevu nakon saslušanja o izručenju
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
07.07.2021.
u 15:02

Preduvjet je to, naime, da bi se Zoranu Mamiću, koji je u bijegu u BiH, suđenje moglo nastaviti u odsutnosti, baš kao i bratu mu Zdravku

Zoranu Mamiću određen je novi istražni zatvor, ovoga puta u drugom sudskom procesu koji se vodi protiv braće Mamić i još petorice na Županijskom sudu u Osijeku, gdje im se sudi za zločinačko udruženje i izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama. Preduvjet je to, naime, da bi se Zoranu Mamiću, koji je u bijegu u BiH, suđenje moglo nastaviti u odsutnosti, baš kao i bratu mu Zdravku.

– Vijeće je prihvatilo prijedlog USKOK-a da se odredi istražni zatvor Zoranu Mamiću zbog bojazni od bijega jer se nalazi u bijegu pa da bi se njegovim uhićenjem osigurala nazočnost na raspravi – rekao nam je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Podsjetimo, protiv Zorana i Zdravka Mamića istražni je zatvor odredio i zagrebački sudac prije dva tjedna s obzirom na to da je protiv njih otvorena istraga u aferi Osječki suci.

– Egzistira i rješenje iz Zagreba u drugom postupku, međutim, ako istražni zatvor nije konzumiran u jednom rješenju, moguće ga je odrediti i u drugom predmetu – pojašnjava sudac Rožac.

Na novi istražni zatvor Mamićevi se branitelji mogu žaliti, rok im je tri dana, no o toj žalbi će se odlučivati tek kada (ako) bude uhićen i dopremljen u istražni zatvor.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Kreće Šukerov konačan pad: Kustić i službeno kandidat za predsjednika HNS-a

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:56 07.07.2021.

nije jos zavrseno ni prvi proces .a vec mora u zatvor za drugi proces ....zlocinacko udruzenje...ovo sve skupa slici na sudenje u jugi...krivicno djelo protiv ustavnog poretka i bratsva i jedinstva..nastavka iz tzv.kraljevjne tzv.juge..psovala neka hrvatica kralja i kraljicu iu i sud joj odredi novcanu kaznu...zena dodje platiti ...a sudski cinovnik se uzvrtio dok je zena dala banknotu da nema novaca za uzvratiti....gđa hrvatica kaze nema veze za ostatak..j....b...m kralja i kraljicu jos jedanput...sudenje u osijeku...to je vec lakrdijastvo...

MA
majstorsmora
15:18 07.07.2021.

Čovjek nije u zatvoru...a dobio novi? Da nije novogradnja?

Avatar whitesox
whitesox
16:39 07.07.2021.

Izvukao iz Dinama milione a Dinamo i knjigovođe kao i porezna kažu da nisu oštećeni!Tko je tu lud?To je stari komunistički princip "kadija te tuži,kadija ti sudi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije