Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajno glasovanje

Zoran Pičuljan novi je povjerenik za informiranje

Zoran Pičuljan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.11.2018.
u 13:59

Milanovićeve vlade, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa u vrijeme vlade Jadranke Kosor i Ive Sanadera te tajnik Ministarstva vanjskih poslova

Zoran Pičuljan novi je povjerenik za informiranje, odlučili su danas saborski zastupnici tajnim glasovanjem. Glasovanju je pristupilo 117 zastupnika, a osam listića bilo je nevažećih. Za Pičuljana je glasovalo 87 zastupnika, a za Dubravku Bevandić 22 zastupnika.

Dosadašnjoj povjerenici za informiranje Anamariji Musi, koja se nije kandidirala na ovom natječaju, mandat je istekao 25. listopada.

Podsjetimo, Pičuljan je bio savjetnik potpredsjednika Vlade za pravna pitanja, veleposlanik u Češkoj, zamjenik ministra uprave u mandatu Milanovićeve vlade, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa u vrijeme vlade Jadranke Kosor i Ive Sanadera te tajnik Ministarstva vanjskih poslova, a Dubravka Bevandić već radi u Uredu povjerenika za informiranje gdje je voditeljica Službe za zaštitu prava na pristup informacijama. Prije toga radila je u Agenciji za zaštitu osobnih podataka te u MUP-u kao nadzornik za unutarnje poslove.

>> Pogledeajte verbalni sukob Bojana Glavaševića i Sunčane Glavak u Saboru

Ključne riječi

Komentara 3

VE
vesna
14:08 21.11.2018.

Čestitamo, i lijevo i desno krilo su zadovoljni.

GV
golub Vaso
15:06 21.11.2018.

SKJ izglasao svoga kandidata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije