Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ušao bih u debatu s Oreškovićem, ali on ne odlučuje ni o čemu'

HDZ je nepogoda, njoj se treba suprotstaviti čvrsto, tvrdo, drsko, poručio je Milanović
15. siječnja 2016. u 18:48 293 komentara 10001 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Anto Magzan/Pixsell

– Iz poštovanja s nekim kao što je on, ušao bih u debatu, ali on nažalost ne odlučuje ni o čemu, tako da to ne mogu komentirati kao nešto što ima političku težinu – odgovorio je Zoran Milanović na pitanje kako komentira mjere koje je u Austriji najavio mandatar Tihomir Orešković i sam njegov odlazak u Kitzbühel.

– Zna se tko su agenti krupnog kapitala i tko radi za njih. Mi smo se, to je socijaldemokracija, čvrsto i, ako želite, bezobrazno suprotstavili nekim derikožama. U Zagrebu sam razgovarao i s nekim bankarima, ali prvenstveno s hrvatskim članovima uprave. Nisam ksenofob, ali sa strancima i gubernatorima koji dolaze iz Beča i Milana nisam razgovarao – rekao je. Komentirao je i to što je mandatar prve mjere najavio bankarima, a ne građanima.

– Gospodin Orešković, koji je bio dobar financijski časnik Teve na jednoj razini, nije to najviša razina, ne odlučuje. Mala smo zemlja i važno je da prva osoba vlade ima tu vrstu autoriteta i da se vani to prepoznaje. Da možete Angeli Merkel reći: "Dobro, veći ste, jači ste, značajniji ste, ali ovo može, a ovo ne može." Znao sam u čije ime govorim, da govorim u ime stranke, koalicije i vlade kojoj sam bio na čelu i imao autoritet. Zato mi je na neki način ovo sve skupa neobično – rekao je Z. Milanović u Čakovcu. Ne vjeruje da će se zamrzavati drugi mirovinski stup.

– To je vaša privatna imovina, ušteđevina svih vas koji ste mlađi od 50 godina i koji rade. To je vaša buduća mirovina, i moja – dodao je. U Čakovcu je sudjelovao na izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a pred kojim su unutarstranački izbori.

– Demokratska smo stranka, načelo "jedan član jedan glas" je moje dijete, to ćemo proširiti i na druge razine. Tome su se mnogi u stranci protivili prije sedam-osam godina, no uspio sam to progurati –istaknuo je. Očekuje li sučeljavanje s protukandidatima?

– Naravno! Osam godina ne uspijevam dobiti nikoga na tu vrstu debate, svi bježe – dodao je. Neće, napomenuo je, blatiti suparnike.

– Ovo nije HDZ. HDZ je nepogoda, njoj se treba suprotstaviti čvrsto, tvrdo, drsko... – zaključio je Z. Milanović.

>> Milanović: Bili smo narodna vlada i čuvali smo socijalnu državu

>> 'Drago mi je što imamo premijera koji će biti uključen u upravljanje javnim financijama'

Elipso

 • Avatar nathanael.opet
  nathanael.opet:

  jadniček zoka... bahato laprdalo sve više shvaća da ga nitko ne doživljava, pa sve teže riječi razbacuje oko sebe.... bez veze..... nesposobni sebeljube, nisi više relevantan ni u svojoj partiji, a kamoli na razini države... žali Bože četiri godine koje ... prikaži još! su nam otišle u nepovrat s tvojim nesposobnim i lijenim uhljebima... nikad više! fuj!

 • Deleted user:

  "Ušao bih u debatu s Oreškovićem, ali niti on se ne želi spustiti na tu razinu"

 • Klarahrv:

  Kažu da gospodin Orešković ne vodi debate s gubitnicima.