Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnja sjednica vlade

Milanović: Bili smo narodna vlada i čuvali smo socijalnu državu

Milanović Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.01.2016.
u 10:31

Bilo je i stvari koje nismo uspjeli napraviti, u tome su nas zaustavljali oni čije je to legitimno hrvatsko pravo, kazao je Milanović

U Banskim je dvorima počela posljednja sjednica Vlade Zorana Milanovića na kojoj je usvojeno izvješće o radu u protekle četiri godine te poduzetim i nepodmirenim obvezama koje ukupno ima 2259 stranica.

Zoran Milanović na početku sjednice zahvalio se svima koji su sudjelovali u radu Vlade, strankama koje su bile sa SDP-om u koaliciji te građanima koji su im dali povjerenje. 

– Zaustavili smo negativne trendove pada, velikog pada, zemlja ponovno ima gospodarski rast, pozitivne sve parametre i sve što pogledate je dobro, čak i poslovna klima u Hrvatskoj. Hrvatska danas nije ono što je bila 2011. godine, Hrvatska je danas bolje – kazao je Milanović. 

– Prva stvar koju smo napravili u svom mandatu bilo je ukidanje zakona koji je predviđao da ovrha u Hrvatskoj bude privatni biznis, to smo vratili državi i nismo dopustili da se od ljudske muke radi privatni biznis – dodao je. 

– Čuvali smo socijalnu državu i stvorili uvjete za ukidanje parafiskalnih nameta – kaže i dodaje kako očekuju da i zadnji kvartal 2015. godine pokaže visok gospodarski rast. 

– Bilo je i stvari koje nismo uspjeli napraviti, u tome su nas zaustavljali oni čije je to legitimno hrvatsko pravo. Htjeli smo rasteretiti hrvatske državne financije i osloboditi ih nepodnošljivih kreditnih obveza kao onih za autoceste, nikada ih privatizirati, ali usvojiti jedan model koji bi omogućio da Hrvatska i njezini građani u sljedećih 20 godina ne plate još četiri milijarde eura kamate tim bankama na hrvatske autoceste. Nažalost, tu su otpori bili veliki – kazao je Milanović i dodao:

– U prostoru slobodarstva, ljudskih prava, prava manjina, čovjeka i građanina, bili smo tvrdi, jer jedino tako se može. Bili smo nepokolebljivi, branili prava slabijih, bilo po broju ili socijalnom statusu. Branitelje smo također u ovoj teškoj krizi uspjeli zaštititi od bilo kakvih daljnjih rezova za razliku od prethodne vlade, bilo je teško, sve je to dio političke borbe u kojoj se katkad prelazila granica ne samo dobrog ukusa već i ljudskosti. Onaj koji se bavi politikom na takve stvari mora biti spreman – kazao je i zaključio:

– Bili smo narodna vlada! Podržao nas je veliki broj hrvatskih građana, nastavit ćemo raditi na tome da od Hrvatske napravimo zemlju na koju ćemo zaista moći biti ponosni, da to bude jedna ljepotica koju ćemo ljubomorno čuvati i na kojoj će nam svi zavidjeti – rekao je. 

>> Posljednja sjednica Vlade Zorana Milanovića

Ključne riječi

Komentara 180

SA
sasavt
10:35 14.01.2016.

puko kao kokica puffffff !!!!!!!

BU
Burger
10:35 14.01.2016.

Nece se očito nikad pomiriti s porazom

Avatar pasaluk
pasaluk
10:36 14.01.2016.

I taj je dobio 700 tisuća glasova, rađe bi dao Romima glas nego njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije