Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović: Barem znamo tko će biti agent banaka u Hrvatskoj – Karamarko

Milanović je rekao da je do problema sa švicarcima došlo zbog kukavičluka i inercije vlade u kojoj je bio i Karamarko
08. rujna 2015. u 19:16 317 komentara 10205 prikaza
Zoran Milanović
Foto: screenshot HRT

Premijer Zoran Milanović u današnjem intervjuu za HRT žestoko je kritizirao predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka optužujući ga da je agent banaka u Hrvatskoj. Milanović je to rekao komentirajući jučerašnju Karamarkovu izjavu da se zalaže za crnogorsko rješenje problema sa švicarcima.

– Nemam nikakvu mržnju prema Crnoj Gori, za razliku od mnogih njegovih, međutim Crna Gora i Hrvatska nisu iste. Crna Gora je jedna mala država, nije u EU... Hrvatska je veća država i Hrvatska to može i mora napraviti jer mi radimo za građane, a kad se banke budu na to žalile, i vjerujte da neće žaliti novca da naprave štetu bilo kojoj hrvatskoj vladi, onda barem znamo tko će biti njihov agent u Hrvatskoj. Dakle, Karamarko – rekao je Milanović, koji je rekao da je do problema sa švicarcima došlo zbog kukavičluka i inercije vlade u kojoj je bio i Karamarko.

Karamarku je spočitnuo i što, kako je rekao, ne zna engleski jezik.

– To je općepoznata činjenica i ona nije sramota. I u mojoj obitelji ima ljudi ne govore jezik, koji čak imaju fakultet, međutim, ne žele biti hrvatski premijer – rekao je Milanović.

Komentirajući jučerašnju Karamarkovu izjavu da je Milanoviću zabio već 20 koševa te da će mu zabiti i 21., Milanović je rekao kako je Karamarko stariji od njega i da nije primijetio da je sportski tip. Prisjetio se kako je Karamarko prije rekao da je spreman i na ulični obračun s njim.

– Ne znam što bih na to odgovorio. To su očito duboke frustracije i kompleksi – rekao je Milanović, koji je Karamarka nazvao i političkom kukavicom.

Rekao je da neće ići na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer se konzultacije ne održavaju prije izbora, a kod njezina prethodnika Ive Josipovića je išao jer su, kako je rekao, to bile konzultacije o drugim pitanjima.

Na današnjem potpisivanju koalicijskog sporazuma nije bilo IDS-a, a Milanović je rekao da će se oni odlučiti naknadno te da će nakon izbora, po svemu sudeći, opet biti zajedno.

– Šteta, jer su oni zaslužni za mnoge dobre stvari koje se događaju – rekao je Milanović, dodajući da se puno i sustavno ulagalo u Istru.

Odgovarajući na pitanje je li otvoren za postizbornu koaliciju s Mirelom Holy ili Josipovićem, rekao je da bi pričekao do kraja izbora, a na pitanje o imenu koalicije Milanović je odgovorio kako je pomalo narcisoidno da koalicije same sebi daju ime te da bi se njegova mogla zvati Hrvatska raste jer je to bit priče.

– Kad vidim da se netko ima obraza nazvati domoljubna koalicija, kao da smo mi svi ostali strani agenti, onda ćemo se mi zvati, ali to je bio više vic, domovinska koalicija – rekao je Milanović.

>> 'Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21.'

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • aristip:

    Znanje engleskog ili dobro igranje šaha je za jednog premijera totalno nebitno ako ne zna voditi državu a ti Zorane voditi Hrvatsku ne znaš.

  • sly7:

    tvojoj aroganciji uskoro dolazi kraj...može te biti sram

  • Francheska:

    Nesposobnjaković Milanović zna samo pljuvati po drugima!