Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Garancija za mlade
Povratak na članak

Milanović: Djeca uče puno besmislica. Mrsić: Burza rada je 'malo unfriendly'

Djeca uče puno besmislenih stvari, malo čitaju, rekao je Milanović

Komentari 51

Avatar think pink
think pink
19:39 11.03.2015.

on ne zna zašto informatika nije obavezni predmet? a da možda pita svog ministra obrazovanja??? ili ne zna ni tko mu je ministar?

VL
Avatar think pink
think pink
19:37 11.03.2015.

puno toga ovaj lik ne zna...

VL
MA
maverick7
19:39 11.03.2015.

Ima jedna stvar koja je jako loša: lani smo značajno više platili za kamate, nego što nas košta obrazovanje!

VL
KE
kenedi
19:42 11.03.2015.

informatika i engleski trebaju biti obavezni od vrtica do kraja skolovanja za sve skole do fakulteta + jos jedan jezik njemacki uz engleski ludi politicari unistavaju nasu djecu zakonima

VL
Avatar stjepan
stjepan
21:42 11.03.2015.

Najprije treba izmijeniti i prilagoditi program informatike. Jer ovo što danas djeca uče iz tog predmeta je nepotrebno i zastarjelo. Na natjecanjima iz informatike zadaci su tipa 'kako izgleda ikona za poravnanje teksta u Word-u' . Učenici kao da see spremaju za EDCL ispit, a ono što uče će odavno biti prošlost kad završe školu.

VL
UI
Uvijek_iskreno
22:23 11.03.2015.

djeca uče puno besmislenih stvari, a vlada stalno radi puno besmislenih stvari

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
22:17 11.03.2015.

Vrijeme je da učine barem jednu dobru stvar za sve nas i daju OSTAVKE!

VL
Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
19:36 11.03.2015.

Ma jako puno toga ti neznaš

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
22:16 11.03.2015.

Tako dugo dok su nam na vlasti likovi poput ove dvojice "Garancije za mlade" NEMA!

VL
AN
andro
03:55 12.03.2015.

Ovi nasi lutaju, gube se ,nista ne znaju i nista ne shvacaju. Zivim i radim veci dio svog zivota u inozemstvu na poslovima programera, DBA i administratora servera, ponekad konzultanta za IT. Potpuno je pogresna postavka da djeca trebaju imati predmet "informatiku". Imaju djeca i matematiku i povijest pa se pitam treba li im i to kada npr. traze posao na proizvodnoj traci, samo sa srednjom skolom. Niti svijetu treba da svi budi informaticari niti sva djeca trebaju taj nivo znanja. Sva djeca trebaju biti "informaticki pismena" i osposobljena za rad alatima u 21 stoljecu, sto u HR nikako da se dogodi. To se postize tako sto se u skolama, pocevsi od ranih osnovnih razreda, djeci daju zadaci i svih predmeta koji se djelomicno ili potpuno izradjuju na racunalima. Pocne se sa obicnim tipkanjem (zadace se ne pisu rukom i predaju se uglavnom e-mailom), koristenjem Word Procesora, pa onda dodavanje grafikona u Wordu i Excelu, pa kreiranje istih na osnovu podataka unesenih u Excel, pa onda oni malo pametniji brzo pocnu sami pisati macro, itd. Vec do 6 razreda sva djeca u USA tipkaju brzo, sa dvije ruke i naslijepo, a sve kroz predmete koji nemaju nikakve veze s informatikom. Do kraja osnovne, u potpunosti koriste sve MSFT Office alate, i bez problema usvajaju osnove visih programskih jezika. Oni koje informatika zanima pojacaju izbor predmeta koji im u tome pomaze (programiranje, matematika, itd), ostali odu svojim putem, ali SVI izidju iz srednje skole 101% osposobljeni za rad sa kompjuterima u svakodnevnim radnim okolnostima. Sve to se dogodi prirodno, bez ikakvih satova "informatike" i profesora koji ih ispituju "koliko informatike znaju". Upotreba alata koje sam naveo je toliko rasprostranjena (pisem uglavnom u USA jer sam tu zadnjih 25 godina) da se ponekad pitam znaju li opce pisati rukom. Naravno, pretpostavka da se prirodno "odrasta" s kompjuterima, je da profesori u skoli koriste e-mail vise nego bilo koji drugi oblik komunikacije, da zadaju i primaju elektronske domace zadace, da ako nemaju informaticku podrsku u skoli sami naprave svoj mali web ili facebook page na kojem daju upute i obavijesti, itd. itd. U tome i jeste najveci problem, jer 90% HR ucitelja i srednjoskolskih profesora ne koristi kompjutere a ne pada im na pamet da se usavrse. Da je ministarstvo pravo, poslala bi ih na kurseve i ako i nakon toga ne usvoje kompjuterske alate u svakodnevnom radu, zamjeniti ih novim, mladim uciteljima s burze. Jedino tako cemo osposobiti nasu djecu da budu produktivna i "informaticki pismena" u 21 stoljecu. Samim tim cemo imati i vise profesionalnih informaticara jer ce potno znanje biti puno vece i rasirenije medju ucenicima.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:49 11.03.2015.

pa kaj ovaj slucajni premjer zna??? pa kaj bi ja to trebal znat?evo moj odgovor zato kaj od vas politicara nikaj nemremo nit ocekivat!nemate pojma o nicemu!zapravo imate kak maznut lovu!

VL
AU
aurora1zn
22:17 11.03.2015.

njih troje u foteljama-7-8 ministara i zamjenika u prom redu-20 novinara i 10 takozvanih ljudi iz inkubatora nekog tamo znanja stvarno smo napredni

VL
HR
hromcan
21:49 11.03.2015.

Drug premjer misli da je jos u yugoslaviji pa mu je glavna preokupacija srp i crkic,a ne informatika.

VL
Avatar cera
cera
20:02 11.03.2015.

Djeca uče besmislice treba da uče o komunističkoj partiji,o crvenoj marami i plavoj kapici,o drugu Titi, o partzanima, o velikoj Srbiji, o četnicima koji traže mirovine sada,o Slobodanu Miloševiću i njegovom nasljedniku Dačiću, o našoj komunističkoj partiji Hrvatse itd

VL
DH
dalibor.hren
19:41 11.03.2015.

Zoki, tek tolko da znaš, sve hrvatske škole bi za par godina trebale postati e-škole, a informatika nije obavezni predmet. To je glupost nad glupostima, a gospodin premijer o tome nema pojma........

VL
Avatar Grunf
Grunf
19:41 11.03.2015.

Reči ću ti ja zašto nije. Zato što tvoja plaća Nebi bila tolika i zato što ste svi na rukovodećim mjestima nesposobni i svrha sami sebi. Bitan vam je vlastiti interes, a ne dobrobit naroda. Nadam se da poslije ovog mandata nećeš imati gdje raditi pa ćeš onda imati vremena razmisliti o tome zašto informatika nije obavezan predmet,a i o ostalom pogrešnom što si napravio.

VL
KE
kenedi
19:43 11.03.2015.

politika svjesno unistava nasu HR -neopisivo unistavaju nasu mladost buducnost katastrofalni zakoni

VL
Avatar docCL
docCL
19:46 11.03.2015.

Premjer , covjek s najvise ovlasti u RH, covjek koji formira Vladu se cudi ko pica glisti. A ko bi to trebao biti odgovoran da nisu stvoreni uvjeti za informatiku u skolama u 21. stoljecu? To me podsjeca na staru pricu kako tito nista nije znao.

VL
Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
19:57 11.03.2015.

ako bude po milanoviću i njegovim ministrima bilo bi bolje ON0 i DSZ (Općenarodna obrana i društvena samozaštita) i Marksizam.

VL
Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
20:03 11.03.2015.

A šta misliš milanoviću kako je nama živjet sa tvojim neznanjem? Neka, neka na sreću nečeš još dugo.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.