Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZLATAR VIOLIĆ

Milanović ne zna ništa, a Saboru Vlada poslala izvješće Državne revizije

Milanović i Zlatar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.03.2015.
u 19:15

Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade

Izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. godinu, iz kojeg je vidljivo da je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić manipulirala službenom karticom i uzimala predujmove za službena putovanja na koja uopće nije išla, Saboru je uputila – Vlada. Prema redovnoj proceduri, Vlada je 11. veljače Saboru dala mišljenje da prihvati to izvješće, o čemu postoji i službeni dokument koji potpisuje premijer Milanović.

Ta je činjenica važna jer premijer Milanović već danima govori kako je za nalaz Državne revizije prvi put čuo u petak u Bruxellesu! A baš je Vlada bila ta koja je Saboru uputila izvješće i dala mišljenje da ga prihvati. Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade.

Vlada je za svoje predstavnike koji će u Saboru obrazlagati to izvješće zadužila ministra financija Borisa Lalovca i njegove zamjenike i pomoćnike. No, ni Lalovac na sjednici Vlade nije ni riječ rekao o tom izvješću, a kamoli o problemima s kojima se suočila ministrica Zlatar Violić.

U Saboru je u priču s ministricom kulture raskrinkao HDZ-ov zastupnik Goran Marić. On je jedan od rijetkih koji je uzeo vremena čitati detaljno izvješće koje sadrži reviziju svih ministarstava i iščitao ministričine marifetluke. U Saboru je govorio kako u izvještajima piše da jedan ministar uzima akontaciju za službena putovanja ali ne otputuje, a i dalje duguje ministarstvu.

– Kad se to otkrije u reviziji, onda mu se skida šest mjeseci s plaće, a za službena putovanja, kad otputuje, uopće nema računa o učinjenim troškovima. Jednokratno uzme iz državnog proračuna i ne vraća dok ga se ne uhvati. Kad ga se uhvati, vraća u ratama bez kamata. Sjajno – tumačio je Marić.

Njega čudi da premijer Milanović govori kako ne može vjerovati da se radilo to za što se tereti ministricu kulture. No, Marić kaže kako se ne radi o vjerovanju nego o činjenicama koje je utvrdila Državna revizija.

>>Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

m Izvjesce Ured Revizija 2014

 

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

Komentara 32

GU
General_U
19:29 24.03.2015.

ništa novo kad je u pitanju milanović kad god je neka afera on ne zna ništa i ništa nije čuo kao da se radi o ministrima iz zimbabvea a ne o ministrima iz vlade kojoj je on šef.

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
19:22 24.03.2015.

Lud zbunjenog... (Na račun puka!)

PO
podravec
19:43 24.03.2015.

Vlada zasjeda a Milanović odlazi na bal u Beć.... Drugi dan ga novinari pitaju za mišljenje o nečemu o čemu je bilo govora a on naravno nema pojma .... I tako to ide evo već skoro cijeli mandat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije