Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović ne zna ništa, a Saboru Vlada poslala izvješće Državne revizije

Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade
24. ožujka 2015. u 19:15 32 komentara 1210 prikaza
Milanović i Zlatar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. godinu, iz kojeg je vidljivo da je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić manipulirala službenom karticom i uzimala predujmove za službena putovanja na koja uopće nije išla, Saboru je uputila – Vlada. Prema redovnoj proceduri, Vlada je 11. veljače Saboru dala mišljenje da prihvati to izvješće, o čemu postoji i službeni dokument koji potpisuje premijer Milanović.

Ta je činjenica važna jer premijer Milanović već danima govori kako je za nalaz Državne revizije prvi put čuo u petak u Bruxellesu! A baš je Vlada bila ta koja je Saboru uputila izvješće i dala mišljenje da ga prihvati. Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade.

Vlada je za svoje predstavnike koji će u Saboru obrazlagati to izvješće zadužila ministra financija Borisa Lalovca i njegove zamjenike i pomoćnike. No, ni Lalovac na sjednici Vlade nije ni riječ rekao o tom izvješću, a kamoli o problemima s kojima se suočila ministrica Zlatar Violić.

U Saboru je u priču s ministricom kulture raskrinkao HDZ-ov zastupnik Goran Marić. On je jedan od rijetkih koji je uzeo vremena čitati detaljno izvješće koje sadrži reviziju svih ministarstava i iščitao ministričine marifetluke. U Saboru je govorio kako u izvještajima piše da jedan ministar uzima akontaciju za službena putovanja ali ne otputuje, a i dalje duguje ministarstvu.

– Kad se to otkrije u reviziji, onda mu se skida šest mjeseci s plaće, a za službena putovanja, kad otputuje, uopće nema računa o učinjenim troškovima. Jednokratno uzme iz državnog proračuna i ne vraća dok ga se ne uhvati. Kad ga se uhvati, vraća u ratama bez kamata. Sjajno – tumačio je Marić.

Njega čudi da premijer Milanović govori kako ne može vjerovati da se radilo to za što se tereti ministricu kulture. No, Marić kaže kako se ne radi o vjerovanju nego o činjenicama koje je utvrdila Državna revizija.

>>Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

m Izvjesce Ured Revizija 2014

 

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

Zagreb: Predstavljen šesti međunarodni turnir u hrvanju Zagreb Open Grand Prix 2019
'SVI SMO PLAKALI'
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: 'Sve bih dao da je ona živa'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • General_U:

  ništa novo kad je u pitanju milanović kad god je neka afera on ne zna ništa i ništa nije čuo kao da se radi o ministrima iz zimbabvea a ne o ministrima iz vlade kojoj je on šef.

 • Avatar Kroettelsfrkatsch
  Kroettelsfrkatsch:

  Lud zbunjenog... (Na račun puka!)

 • podravec:

  Vlada zasjeda a Milanović odlazi na bal u Beć.... Drugi dan ga novinari pitaju za mišljenje o nečemu o čemu je bilo govora a on naravno nema pojma .... I tako to ide evo već skoro cijeli mandat.