Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE OSTAVKA

Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

Andrea i Tamara
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.03.2015.
u 18:30

Maleni problem mogao bi biti to što Perišić nije članica HNS-a, ali ne i nepremostivi jer je u ministarstvo ušla u kvoti HNS-a

Premijer Zoran Milanović, sukladno običaju, očekuje pismenu obavijest o ostavci od ministrice kulture Andreje Zlatar Violić. Odluka o smjeni ministrice kulture je definitivna, a pismena ostavka trebala bi se naći na stolu premijera Zorana Milanovića već sutra ujutro.

Na sutrašnjem sastanku užeg kabineta Vlade očekuje se da će prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić kolegama u Vladi predložiti novog ministra, odnosno ministricu kulture. Danas se najviše spominjalo ime Tamare Perišić, sadašnje pomoćnice ministrice kulture. Maleni problem mogao bi biti to što Perišić nije članica HNS-a, ali ne i nepremostivi jer je u ministarstvo ušla u kvoti HNS-a. Uostalom, očito je dobro povezana s HNS-om jer je, između ostalog, lani u rujnu sudjelovala na seminaru Političke akademije za HNS-ove župane, gradonačelnike, načelnike i šefove lokalnih stranačkih organizacija.

Našu informacija dužnosnici HNS-a zasad nisu ni potvrdili ni demantirali. A još uvijek čekamo da nam se i Tamara Perišić javi na poruke koje smo ostavili u Ministarstvu kulture ili na poruku koju smo joj poslali na njezin službeni e-mail.

Kako doznajemo, u igri za nasljednika Andreje Zlatar Violić više nije zamjenik Berislav Šipuš jer se u HNS-u i u Vladi boje kako se danas-sutra ne bi otkrilo da je i Šipuš mimo pravila koristio službenu kreditnu poslovnu karticu, jer je kao zamjenik ministrice imao pravo koristiti karticu ministarstva.

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

Komentara 15

PA
pavo
18:46 24.03.2015.

Bolje bi bilo kad bi dosadašnja ostala. Ovako će ostati sve isto, protu hrvatsko, samo će porezni obveznici trebati financirati još jednu veliku plaću, a kasnije i još jednu saborsku mirovinu.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:57 24.03.2015.

Znaci, ako nije u HNS-u to je problem? Strucnost veze nema?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:58 24.03.2015.

" Vladi boje kako se danas-sutra ne bi otkrilo da je i Šipuš mimo pravila koristio službenu kreditnu poslovnu karticu, pošto je kao zamjenik ministrice imao pravo koristiti karticu ministarstva" - jeli to ozbiljno? Onda ode cijela vlada u Remetinec, ili na otok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije