Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

'Ne smijemo zaboraviti koliko nam je boli, suza i patnje zadao nametnuti rat'

Zoran Milanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.08.2014.
u 09:10

"Na nama je da nikad ne zaboravimo njihove žrtve, jer su one utkane u same temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske. "

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja:

„Vojno-redarstvena operacija Oluja jedan je od ključnih događaja hrvatske povijesti. S ponosom se prisjećamo kako smo, uvučeni u razorni rat i agresiju, složno i rame uz rame branili domovinu. Svatko je dao doprinos u obrani naše države i slobode i danas zahvaljujem svim hrvatskim građankama i građanima na tome. Ali najveća hvala i poseban pijetet ide onima koji su nesebično riskirali sve, pa i svoje živote, da bismo mi danas mogli slaviti pobjedu. Zato posebno zahvaljujem hrvatskim braniteljima, jer bez njihovog junaštva, hrabrosti i žrtava ne bi bilo slobodne Hrvatske. Na nama je da nikad ne zaboravimo njihove žrtve, jer su one utkane u same temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske. Zauvijek se moramo sjećati koliko nam je boli, suza i patnje zadao taj nametnuti rat, kako bismo znali odbaciti svaku mržnju i netrpeljivost i zlo koje donose i ujedinjeno graditi budućnost tolerancije, slobode i trajnoga mira.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima čestitam Dan hrvatskih branitelja, a svim građankama i građanima Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.“

>>Na Sinjskoj alci prvi susret Josipovića i Grabar Kitarović u pretkampanji

>>Thompson: Poslije mise i kave u Kninu, svi idemo u moje Čavoglave

Komentara 61

AP
apolon
09:33 03.08.2014.

Ništa u politici nije slučajno pa tako i " izbacivanje" samoga spomena veliko-srpske agresije nije slučajnost jer onima kojima ne pada na pamet nositi na reverima državna obilježja ( poput mnogih stranih državnika) nastoje ovakvom verbalnom ekvilibristikom "zakamuflirati" agresora! Narodekom "zakamuflirati" agresora! Narode otvori oči!!!

MU
mućanin1
10:01 03.08.2014.

Dezerteru Milanović, ti nisi sa nikim stajao rame uz rame, ponosa imaš onoliko koliko ja imam kuna, znaći nula. Ti si samo jedan mali jadni dezerter koji broji svoje zadnje dane!!!

L0
luena 01
10:01 03.08.2014.

Ne smjemo zaboraviti... eh he je,vi ste zaboravili.... Danas spominje branitelje inace su za njega ljudi opakih namjera,druga liga ... dvolcinije ne moze... Sto je on dao cim je on doprinijeo.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije