Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan 21 u Zagrebu

Zoran Milanović: I Franjo Tuđman je respektirao Tita

Predstavljanje Plana 21 u Boćarskom domu (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
22.10.2011.
u 14:25

Milanović je zajamčio istinske promjene u Hrvatskoj, a ne, kako je kazao, revoluciju, prevrat ili udar na Ustav

Kukuriku koalicija predstavila je danas u Zagrebu svoj program 21 s kojim idu na parlamentarne izbore, a tema zagrebačkog skupa je bila vanjska politika i europske integracije. No u uvodu su se čelnici oporbene koalicije osvrnuli na jučerašnje događaje u Saboru i skidanje zastupničkog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću jer je vrh HDZ-a nazvao kriminalnom organizacijom zbog čega ga vladajuća stranka namjerava tužiti.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u punom Boćarskom domu rekao da njegova koalicija ide po svome i da se neće dati isprovocirati. "Ako dobijemo izbore neće biti poigravanja sa Ustavom i neće se u Hrvatskoj odgovarati zbog izgovorene riječi" poručio je Milanović koji je skidanje imuniteta Jovanoviću jučer nazvao udarom na Ustav. On je kazao i da oni kazneni zakon i kaznena djela neće mijenjati preko noći zbog interesa i frustracija pojedinih članova stranke.

Milanović je zajamčio istinske promjene u Hrvatskoj, a ne, kako je kazao, revoluciju, prevrat ili udar na Ustav.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić kazao je pak da se u kampanji spominje mržnja, ali on vidi paniku i užas u očima tih koji to spominju. Upozorio je da se opet javlja i duh splitske rive te je HDZ nazvao strankom kojoj ništa nije sveto pa ni Ustav kad je opstanak na vlasti u pitanju.

Čačić je kazao da je to opasno za zemlji i da se ne smije igrati s budućnosti. Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a u vezi Jovanovićevog skidanja imuniteta kazao je okupljenima da su imunitet skinula tri znamenita čovjeka – Berislav Rončević, Branko Vukelić i Ivan Čehok – pitajući pri tome je li to dno dna?

O dijelu programa 21 koji se tiče vanjske politike i europskih integracija govorili su Vesna Pusić i Neven Mimica.

Pusić je pri tome kazala da Hrvatska ima šansu postati ključni čimbenik za stabilnost u regiji tako da pomogne susjedima kako bi i oni reformirali svoje unutarnja uređenje jer, kako je kazala, ako ne postoji sigurnost u susjedstvu nema sigurnosti ni za nas. Ona Hrvatsku vidi kao Finsku, čiji je utjecaj u EU prelazi veličinu te zemlje. A Hrvatska pri tome, prema Pusić, neće biti zemlja ljudi koji se srame vlastite vlasti, a to nam se, kazala je, događa upravo sad.

Građani su između ostalog Milanovića pitali što misli o Josipu Brozu Titu, a čelnik Kukuriku koalicije je odgovorio da je Tito vladao nedemokratski, ali da je zaslužan što su Istra i Rijeka dio Hrvatske kao i za Ustav koji je omogućio osamostaljenje naše zemlje. Napomenuo je i da Franjo Tuđman respektirao Tita.

Komentara 979

HS
Hrvatski sin
19:20 22.10.2011.

najveća sramota je da je ljudima draži jovanović i opačić od tuđmana i šuška.

OB
-obrisani-
18:01 22.10.2011.

. ..ribnik...zapjevaj malo....da guslamo... .

DE
dejavu
19:20 22.10.2011.

22.10.2011. u 19:17h ♥H-O-S♥. je napisao/la: Tudjman zloćinac ! ------------------------------- Bravo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije