Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Milanović nije prototip za predsjednika države, generirao bi konflikte'

Smatra da bi Milanović svojom nezavisnom kandidaturom 'onemogućio opoziciji da se okupi oko boljeg i uspješnijeg kandidata'.
10. siječnja 2018. u 10:46 16 komentara 2153 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Saborski zastupnik i bivši HNS-ovac Goran Beus Richembergh poručio je Zoranu Milanoviću kako 'nije prototip političara koji bi uspješno obavljao funkciju predsjednika države' te da bi generirao nove konflikte.

Zoran Milanović Tomislav Krasnec Milanović na Poljskoj liječi svoje rane

- Mislim da Milanović doista nije netko na koga treba staviti karte u potrazi za novim i boljim predsjednikom Republike - napisao je Beus Richembergh na Facebooku gdje je komentirao gostovanje Zorana Milanovića kod Mislava Bage.

Također je napisao kako Milanović još nije 'stekao mudrost državnika' te da ne bi producirao nova rješenja. Također smatra da bi svojom nezavisnom kandidaturom 'onemogućio opoziciji da se okupi oko boljeg i uspješnijeg kandidata'.

- Odgledao Bagin razgovor s Milanovićem. Razumijem one kojima nedostaje na političkoj sceni netko tko ima takav gard i pristup, osobito u okolnostima koje generiraju oni koji danas vode državu. Ponajprije razumijem socijaldemokrate koji su nesretni zbog izostanka uspjeha vlastite stranke. Ali meni to nije to. Meni je to daleko ispod očekivanja. Fraza da 'treba čuvati vlastiti interes a ne slušati Bruxelles', koju Milanović sada koristi kao svoj credo, zapravo je floskula bez sadržaja jer pokriva uglavnom nečinjenje, očuvanje status quoa, izostanak vlastite odgovornosti ili opću kritiku vlasti. Izvorno je generirana među konzervativcima ali su je jednako zdušno prihvatili i rabe svi opozicionari bez ideje i kreativnosti, uključujući i šoviniste i anarhiste. Posebno je to važna poštapalica onih koji su držali figu u džepu kad se vodio pregovarački proces s EU i kojima nikad nije ni bilo na pameti da se europske stečevine i standardi implementiraju u hrvatsku praksu i koji su i danas vlast. Ali ona je i znak podilaženja onima koji ne razumiju i nije ih ni briga. Rezultat toga licemjerja je naš sunovrat u demokraturu, primitivizam i korupciju na začelju EU kolone. 
Milanoviću, obzirom na naše ranije iskustvo s njim, sigurno nije mjesto među takvim političarima i žao mi je što se ne uspijeva izdignuti iznad svoje povremene (auto)destruktivne potrebe da upropasti ono što je dobro učinio. On još uvijek nije stekao mudrost državnika i shvatio pogreške koje su dovele do pobjede desnice u Hrvatskoj. On naprosto nije prototip političara koji bi uspješno obavljao funkciju predsjednika države prema ustavnim ovlastima koje su toj dužnosti dodijeljene. Štoviše, mislim da bi samo generirao nove konflikte i da ne bi producirao bolja rješenja.

Dakle, mislim da Milanović doista nije netko na koga treba staviti karte u potrazi za novim i boljim predsjednikom Republike. On ne može privući većinu glasova birača. Ako krene u tu političku avanturu kao nezavisni kandidat, ne samo da će onemogućiti opoziciju da se okupi oko boljega i uspješnijega kandidata od aktualne predsjednice, nego će omogućiti da Kolinda Grabar Kitarović osvoji još jedan mandat - napisao je Beus Richembergh na Facebooku.

Pogledajte i galeriju: Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom

Zoran Milanović
1 / 10
Povijest SDP-a obilježile su teške devedesete, osvajanje vlasti 2000. godine, smrt Ivice Račana i povećanje podrške u mandatu Zorana Milanovića pa pad i gubitak vlasti. Donosimo pregled broja zastupnika SDP-a kroz sve sazive Sabora...
Zoran Milanović potvrđene presude Milanović: Neki u BiH će ovu odluku pokušati instrumentalizirati Zoran Milanović NOVA FUNKCIJA Milanović: Želim podići diplomatsku školu na višu razinu Aktualni i bivši šef SDP-a Davor Bernardić i Zoran Milanović SPORNE ČLANARINE SDP otkriva: Milanović sigurno neće biti izbačen iz stranke
VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Grofu Ekremu von Tahiroviću Richemberghu, vitezu od udbe, očito smeta što je Milanović, kako je sam izjavio, ponosni unuk dobrog dede ustaše. Ekremu bi valjda Beljak von Blaupunkt bio bolji predsjednik.

 • Deleted user:

  E Beuse, Milanović je za tebe svemirski brod kakav god da je.

 • hrvoje.horvat.1970:

  Jel se to prenosi stav njemačkog veleposlanstva?