Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJECANJE U FOTOGRAFIJI

Znate li kako zapravo izgleda mrav? Zastrašujuća fotografija profesionalca zapalila internet

FILE PHOTO: A zompopa ant reared for human consumption is pictured in the insect farm of biologist Paniagua in Grecia
JUAN CARLOS ULATE/REUTERS
23.10.2022.
u 16:16

Ova fotografija zainteresirala je brojne ljubitelje na društvenim mrežama, no ona ipak nije osvojila prvo mjesto

Iako se na prvu čini kako je riječ o strašnoj promotivnoj fotografiji nekog horora, ili možda nove sezone popularne HBO-ove serije Zmajeva kuća, fotografija koja je ove godine zadivila žiri i javnost na Nikonovom svjetskom natjecanju mikrografske fotografije zapravo prikazuju jednu dosta uobičajenu životinju.

Naime, radi se o mravu, a fotografiju je snimio litvanski fotograf Eugenijus Kavaliakauskas. U njegovom opisu inače stoji kako se ranije fokusirao na fotografiranje ptica, nakon čega je počeo snimati i insekte, a ovu je fotografiju snimio korištenjem reflektirajuće svjetlosti kojom je izbliza mogao snimiti ovu ''zvijer'', prenosi CNN.

Ova fotografija zainteresirala je brojne ljubitelje na društvenim mrežama, no ona ipak nije osvojila prvo mjesto - glavnu nagradu na ovogodišnjem 48. natjecanju pokupili su švedski fotografi koji su zabilježili prednju šapu embrija madagarskarskog dnevnog gekona. 

Ove godine žiriju je pristiglo gotovo 1.300 prijava iz čak 72 zemalja, potvrdio je Nikon.

Komentara 6

Avatar Keep_calm
Keep_calm
20:03 23.10.2022.

Najprije strašni stršljenovi. Onda dosadni martini. A sad zastrašujući mravac. Pa dobro, što vi imate protiv insekata? Jel' to nekakva masovna alergija tamo u redakciji?

Avatar Tombstone
Tombstone
20:16 23.10.2022.

Zastrasujuce dok ne znamo sto je. Ima izuzetno zanimljiva emisija na Discovery-u "Monsters within us" koja uvecane pokazuje mnoge mikroorganizme koji od pamtivjeka zive u nama (doslovno) I gotovo svi odreda izgledaju puno gore od mrava.

DR
Draconic5
20:28 23.10.2022.

Samo još nedostaje ono jedno pitanje, tako drago sedmoj sili: bojite li se? Hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije