Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO OPTUŽNICU ZBOG ŠIRENJA ZARAZE

Znao da ima COVID pa kršio samoizolaciju, šetao bez maske, išao u trgovinu....

Rijeka: Zgrada u kojoj se nalaze Županijsko državno odvjetništvo i USKOK
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
28.01.2021.
u 15:16

Tužiteljstvo tvrdi da je sve to činio iako je bio svjestan da ugrožava druge ljude

Muškarac (76)  optužen je zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Tereti ga se da je 5. prosinca 2020., kao korisnik jednog doma na području Primorsko-goranske županije, kršio epidemiološke mjere iako je znao da je obolio COVID-a 19, zbog čega je od 4. do 24. prosinca 2020. morao biti u samoizolaciji u sobi koju koristi.  

Tereti ga se da je da izlazio iz izolacijske sobe i prostora ustanove kao i da je, bez da je koristio zaštitnu masku, boravio u zatvorenim prostorijama doma koje koriste drugi korisnici i osoblje ustanove.

Osim  toga, optužen je i da je išao u dvije trgovine u kojima je bilo više osoba. Tužiteljstvo tvrdi da je sve to činio iako je bio svjestan  da ugrožava druge ljude, odnosno da može zaraziti sve koji su bili s njim u kontaktu.

VIDEO Branka Aničić, prva cijepljena u Hrvatskoj, primila je drugu dozu: "Već vidim susret s obitelji"

 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:12 28.01.2021.

Korona je naj smrtonosnija bolest na svjetu 9 milijuna ljudi godišnje umre od gladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije