Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gori od ugljena i co2
Povratak na članak

Znanstvenici u strahu: 'Kada biste znali kakve nas posljedice očekuju 2050., vi biste vrištali zbog emisija metana'

Emisije metana dvostruko zabrinjavaju jer je svijet danas bliži nego što se prije mislilo "kritičnoj točki" kada će globalno zatopljenje postati proces koji sam sebe perpetuira. Studija objavljena u rujnu pokazuje da su pojave poput otapanja ledene kore na Grenlandu ili arktičkog permafrosta neizbježne, a one izazivaju te procese 'samoobnavljanja' zagrijavanja.

Komentari 6

XA
xaron
21:08 29.09.2022.

…otapanja ledene kore na Grenlandu..Pa prije 1000 godina ta kora nije ni postojala. Dokaz su naselja Vikinga iz tog doba koji su tamo gajili ječam, držali stoku, imali naselja, crkve…Sve to ima zapisano , ali nije politički korektrno da se to pročita.

VL
ŽU
ŽutiMrav
12:26 29.09.2022.

Ovo je laž u rangu Velikog praska .Kvaziznanstvenici plaćeni da iznose neistine To puše samo nepismeni.

VL
HO
homofobic
17:47 06.10.2022.

Metan je plin koji je sveprisutan u cijelom svemiru! Pravi znanstvenici su metan vec davno detektirali u velikim kolicinama u meduzvjezdanim oblacima i maglicama. Jupiter, Saturn, Uran, Neptun u njihovim atmosferama je metan u vrlo mjerljivim postotcima. Metan jednako kao CO2 je plin koji redovito cirkulira u "metabolizmu" planetarnog sistema raspada organskih materija. Nazovinovinarima nije za zamjeriti objavljivanje tvakovih propagandnih clanaka jer su neznalice. Vise je za zamjeriti nazoviznanstvenicima koji se prodaju za novac interesnim grupama i izdaju znanost kojoj bi trebali sluziti.

VL
DU
Deleted user
19:59 29.09.2022.

Na Antartiku su otkrivene drevne šume zar mislite tek tako promislite sami planet Zemlja se stalno mijenja sa ljudima i bez

VL
DU
Deleted user
12:31 29.09.2022.

Zašto niste napisali članak o istecanju metana u Tihom oceanu i Meksičkom zaljevu? Usporedite količine pa ćete vidjeti tko je već odavno pridonio zagađenju atmosfere metanom - izvor inf. Nacional Geograhpics.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.