Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loši rezultati
Povratak na članak

Znanje nam je katastrofalno jer ne učimo djecu razmišljati

Uz NTC sustav Ranka Rajovića europski tinejdžeri smanjili bi zaostalost u odnosu na azijske

Komentari 59

SA
santos008
21:45 19.12.2010.

\'\'TITO\'\'jos ne zna da je pronadjen aparat za brijanje.

VL
DU
Deleted user
21:59 19.12.2010.

Niste vi nist nadzivili. povijest se ponavlja. opet ce te tvoja mati pionirom zvati. A za crkveni nauk ne dam ni pisljivog boba jer crkveni nauk zahtjeva iskljucivanje razuma i neupitnu poslusnost, a na taj nacin nema napretka. PLJUC!

VL
JM
ja-ma
14:46 19.12.2010.

\"... ne smijemo podcjenjivati sposobnosti djece, posebno ne u razdoblju kada se mozak najintenzivnije razvija, od treće do pete godine.\" _______________________________________________________________ Ma marš!Nitko neće moju djecu maltretirati i otimati im djetinjstvo.Moje dijete NIJE išlo u vrtić,išla je u malu školuu godinu dana prije polaska u osnovnu školu i sada je za razliku od vrtićke djece uspješnija,a učiteljice ju vole jer je mirna i pristojna za razliku od bivše vrtićke djece koja su loši đaci,neodgovorni,mlate se,kradu...Užas!Roditelji ne brinu o svojoj djeci,ne rade sa njima,djeca su prepuštena,jaslicama,vrtićima,školama i cesti.Nabija im se brdo izvanškolskih obaveza.Jezici,karate,ritmike...Čovječe,svi bi htjeli vunderkinde,a zaboravljaju im dati ono najbitnije za razvoj-LJUBAV!

VL
MO
morales
14:49 19.12.2010.

Pohvalna inicijativa. Jedino ovo nema nikakvog smisla: \"U pojedinim gradovima više od 60 posto djece ima ravna stopala (prvi znak da nisu na dobrom evolucijskom putu razvoja)\" Kao prvo, to nema nikakve veze s evolucijom nego s čistom fiziologijom, odnosnono time koliko se djeca kreću, po kakvom terenu, na koji način hodaju, jesu li gojazna (uglavnom posljedica sve manje kretanja) itd. Kakve bi to veze trebalo imati s inteligencijom?

VL
OB
-obrisani-
15:07 19.12.2010.

Nemojmo sad svu djecu pausalizirati.... Ima ih manje intaeligentnih ,inteligentnih i visoko inteligentnih.... Srednjoskolci na piza studiju lose ocjenjeni, sta se cudite.... svaki roditelj bi da mu djete ima sto vise obrazovanje ,a dali je to moguce u sklopu djetetovee inteligencije ili ne manje im je vazno... Neide nista nasilu... Dozvolite svojoj djeci da sama odlucuju nakon zavrsene osnovne skole ,gdje ce i sto ce ... A sad ono sa 60% djece se ravnim stopalima,kakve veze to ima sa inteligencijom... Zar je ona u stopalima... ?

VL
OB
-obrisani-
15:51 19.12.2010.

@@@@ KATASTROFALNO Je i to je istina! Ali kad pogledamo optrečenost školaraca sa nepotrebnim i zastarijelim gradivom sa bobanjem nećega što im nikada neće biti bitno. Osim toga njihov radni dan je duplo naporniji od odraslih. Ujutro odlaze na nastavu,u, dolaze na ručak i nastavljaju sa ućenjem do kasno uvečer. Ovdje mislom na srednjoškolce. A zašto takva zasičenost sa gradivom ? samo da bi obrazovni sustav imao podlogu za postojanje u ovakvom obliku. Kad ga pitaš nešto opčenito ili uspoređuješ sa nećim poslijedićnim,....nema poima kako ukljućiti logiku za jednostavne odgovore. Sami sustav nametnutih metoda ih zbunjuje. Umijesto da je logika na prvom ijestu, ono je bubanje.....nićega, što će se sutra promijeniti u gradivu. Kao povijest naprimjer.

VL
UK
Ugo Kajvez
15:54 19.12.2010.

\"Znanje nam je katastrofalno jer ne učimo djecu razmišljati\" . Sve je to u skladu kakve nas europa i neoliberalni kapitalizam želi .............. glupe robove i ovce za šišanje ...............

VL
LU
lucio2
16:20 19.12.2010.

...prvi znak da nisu na dobrom \'EVOLUCIJSKOM PUTU RAZVOJA\'... WTF!?! Evolucija se odnosi na razvoj covjeka kao vrste, ne pojedinca. Takodjer, ravna stopala su rezultat \"pogrešne preraspodjele sinapsi u mozgu\"? Mislim da sam autor/prevoditelj ima nekih \'razvojnih\' problema...

VL
OB
-obrisani-
16:06 19.12.2010.

Eto doka sam to pisao već godinama, dobijao sma minuse i svakakve odgovore! Sad se odjednom svi slažu! Hm .. koja moć medija!

VL
OB
-obrisani-
16:13 19.12.2010.

19.12.2010. u 15:51h lunar 2 je napisao/la: @@@@ KATASTROFALNO Je i to je istina! Ali kad pogledamo optrečenost školaraca sa nepotrebnim i zastarijelim gradivom sa bobanjem nećega što im nikada neće biti bitno.... ------------------------------------------------------------------------------------------------ neznam da li ti razumiješ svrhuhu škole ili ne ali problem da se djeci tolerira izbjegavanje učenja i roditeljska briga da djete nauče da treba učiti, jeste stvarni problem! Zato postoje škole ( kao osnovna) u kojima učiš sve! Od djeteta ne možeš očekivati (i ti kao odrastao bi to morao znati) da zna što će postati za 10 ili više godina! Zato treba učiti sve! Uzgred o toj preopterećenosti ... stalno to slušam ali koliko se sjećam ja sam u osnovnoj imao 12 predmeta a koliko čujem danas ih nemaju toliko! Da li stvarno želite d avam djeca budu zatupasta?

VL
JA
jankoprekobrda
16:16 19.12.2010.

Ja vidim problem u premalom kvantumu primjenjivih i prakticnih znanja. Mnoga dijeca ce uredno izdeklamirati neku kemijsku ili matematicku formulu ali je nece znati primjeniti, eto probajte pitati nakog zavrsenog srednjoskoca da izracuna volumen ili zapreminu bacve, ili hrpe pijeska, ili pak da vam na osnovu kemijske formule kaza naziv za uobicajene stvari s kaojima se dnevno susrecu kao npr: NaHCl ili CaCO3, ili ih pitajte sto znaju o nekim zemljam koje nisu u okruzenju, recimo Gana ili Sao Tome and Principe, ili ih priupitajte o klasicnoj knjizevnosti, muzici ili likovnoj umijetnosti. Ostati cemo sokirani koliko dijeca malo znaju, a to su naprimjer znanja iz osnovne skole. Praktican i prijenjiva znanja su osnov, ja nemoram znati teoriju kako je nesto apstraktno zamisljeno u glavi nekoga, ali moram znati primjeniti neka znanja potrebna u svakodnevnom zivotu. Nemoram znati teoriju Trigonometrijske funkcije ali moram znati izracunati na osnou poznatih parametra ostalo sto mi treba iz nekog tokuta. Ili nemoram znati taeriju integrala ili derivacija ali moram znati izaracunati ono sto mi je potrebno u nekoj toci. Jeste danas imamo famozni PC racunalo Internet i sve potrebno mozemo brzo naci, dijeca za jednostavnu operaciju mnozenja dva troznamenaksta broja koriste kalukator ili racunalo.

VL
Avatar tomi2009
tomi2009
16:17 19.12.2010.

dajte nemoj te tako HRVATSKA je ipak ZEMLJA ZNANJA :)

VL
JA
jankoprekobrda
16:30 19.12.2010.

Moram samo spomenuti nesto iz moga zivota; moja obitelj je tada zivjela na selu do skole sma svaki dan pijesacio 2,5 kilometra (neki i vise od 5km) od cega most 1km i tako 6 dana u tijednu, posao sam u skolu sa 6 jer su moji decki redom bili godinu dana stariji i moja mati nije zelila da ostanem sam u okolici. No moja uciteljica je posvetila svoj zivot nama dijeci (muz joj je poginuo u II svijetkom) kako smo u skolu isli 6 dana on aje nedijelju iskoristila i svaku nedjelju je posijetila 2 -3 a poankada i vise ucenika u kuci u obitelji, iskristila je vrijeme da nam pomogne malo u onome sto je primjetila da u skoli zapinje, upoznala je socijalnu strukturu obitelji i... Tko od ucitalje danas to radi ili ima vremena za to??? danas smo svi pod stresom svi negdije jurimo ali tapakamo u mijestu.

VL
PI
piccolo
16:30 19.12.2010.

a ko bu učil djecu pisat i čitat i učit? Onaj ministar kuture Biškupić? Pa taj nema poima ni kak se zove? Pet puta bi bil bolji ministar cijenjeni zastupnik u saboru Memedi.

VL
CU
culi
16:43 19.12.2010.

Djeci treba samo igra do škole, mala škola je dosta za početak ovo sve ostalo je pretjerivanje nismo roboti za boga dragoga nego samo ljudi.

VL
OB
-obrisani-
16:44 19.12.2010.

@@@@ Čuti i živjeti @ lschmidt to ti je kao da raspravljamo ili uspoređujemo amebe i sastav klorovodične kiseline. A ti samo i dalje zaključuj na osnovu onog što si čuo. Daleko ćeš dogurati.....

VL
FE
Felicijen
17:24 19.12.2010.

Iz svega izlazi da se ne isplati raditi djecu....

VL
LO
lojtra
17:39 19.12.2010.

\"Ne smijemo podcjenjivati sposobnosti djece, ona su sposobna za čitanje već sa 4 ili 5 godina\" -------------------------------- Tako da mogu početi raditi i \"zarađivati\" već od 12 godina što bi u kombinaciji s novim trendovima u svijetu da ljudi rade bar do 70 godina znatno podiglo radnu konkurentnost i isplativost ljudskog rada te povećalo prihode svim investitorima koji su svoj mudro stečeni novac odlučili uložiti u neku običnu proizvodnju.

VL
DU
Deleted user
17:42 19.12.2010.

Sve dok se crkva ne zabrani i vjeronauk se ne izbaci iz skola, nema nam nikakvog napretka. JER VJERA U HRVATA PONISTAVA NAUKU I NAPREDAK U HRVATA. pljuc!

VL
KR
krilnik2
21:40 19.12.2010.

zauvijekTito je napisao/la: sinaj, lazem, a? a kad je crkva priznala da je zemlja okrugla? /*************************/ Glupane partizanski, cijeli skolski sustav Europe je izgradila crkva!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.