Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Znaju se imena pravih krivaca

Supruga Lidija u šoku nakon presude
import
17.07.2008.
u 19:36

Prvi časnik Litavac Metelev i vođa palube Filipinac Garcia prošli su bez posljedica, što također govori da je jedini aršin suca u Laptalovu slučaju bila zapovjedna odgovornost.

Vođa Laptalova odvjetničkog tima John Iriotis bio je preneražen: – Ovo je nepravedna odluka, donio je ovakvu odluku, a da ne postoji nijedan dokaz. Ovim je povrijeđena i europska Konvencija o ljudskim pravima jer sud nije dopustio saslušanje svih svjedoka, niti je dao Laptalu da se potpuno izjasni.

Odmah pokrećemo žalbeni postupak, očekujemo ročište za šest do osam mjeseci. Uvjeren sam da će Laptalo biti oslobođen.

U to je uvjeren i tajnik sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro: – Ovo je sramota za Grčku, pomorski svijet, ali i za Hrvatsku, koja nije dovoljno učinila da zaštiti svoga građanina. Osuda se temelji na želji i volji jednog tužitelja i zato ćemo s ovim ići na Europski sud pravde.

Slično je reagirao i newyorški odvjetnik John Keough: – Ovo je sramota, ovo je crna mrlja za grčko pravosuđe. Laptala je osudio samo zato što je bio kapetan broda na kojem je nađena droga. Bivši detektiv John Banner, sada istražitelj iz tvrtke LMGI Ltd. (čine je bivši agenti FBI-a i DEA), tvrdi da čak ima i imena krivaca, ali ih ne smije spomenuti jer istraga u Ekvadoru još traje: – Kada istraga završi, otkrit ćemo imena, i to će pomoći kapetanu Laptalu da dokaže svoju nevinost.

– Iznenađeni smo visinom kazne te brzinom kojom je presuda izrečena, ali samu presudu ne možemo komentirati, kao što ne komentiramo ni presude hrvatskog pravosuđa – kazao je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije