Naslovnica Vijesti Hrvatska

Značaj Zagrebačke škole ekonomije i managementa

08. ožujka 2016. u 08:30 1373 prikaza
ZŠEM
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

Prepoznatljivost obrazovne institucije gradi se dugo i temeljito. U prvih četrnaest godina postojanja Zagrebačka škola ekonomije i managementa fokusirala se na razvoj kvalitetnih studijskih programa temeljenima na visokim svjetskim standardima i dodatnim vrijednostima u vidu kontinuirane pomoći studentima u pronalaženju praksi i zaposlenja kao i razmjene na preko 120 sveučilišta diljem svijeta.

Eduniversal je već osmu godinu za redom proglasio Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj i Istočnoj Europi u kategoriji nagrade četiri palme za značajan međunarodni utjecaj. ZŠEM je u toj kategoriji, s postignutih 211 bodova, daleko ispred dugovječnijih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj, ali i ispred svih ostalih fakulteta ekonomije na području Istočne Europe.

Osim europske prepoznatljivosti, kvaliteta ZŠEM-ovih programa je prepoznata i u svjetskim razmjerima čemu je dokaz prestižna AACSB akreditacija putem koje je ZŠEM ušao u klub 5% akreditiranih poslovnih škola u svijetu među kojima je i Harvard, Yale, Columbia i ostali poznati fakulteti u Europi i svijetu. Po dobivanju prestižne akreditacije dekan Đuro Njavro je izabran u Savjet AACSB-a za Europu - EAC. Zagrebačka škola ekonomije i managementa postala je prvom AACSB akreditiranom poslovnom školom u Hrvatskoj. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), osnovan 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.O AACSB-u i ZŠEM-ovoj akreditaciji možete čitati na AACSB-ovim mrežnim stranicama.

 

Kako bi održala standarde i nastavila ih razvijati prema preporuci AACSB-a, ZŠEM kontinuirano ulaže u razvoj kvalitete obrazovnog sustava. Na godišnjoj konferenciji managementa u obrazovanju (HEIC 2016) koju organizira u suradnji sa samim AACSB-om, predstavlja svoja dostignuća te dijeli svoja iskustva s predstavnicima renomiranih sveučilišta, financijskih institucija i uspješnih kompanija iz Europe i Svijeta.

ZŠEM je uvijek u tijeku sa svjetskim trendovima stoga u svibnju organizira međunarodni interdisciplinarni event koji na jednom mjestu okuplja lidere iz različitih područja: biznisa, politike, znanosti, umjetnosti i sporta koji razmjenjuju mišljenja o poduzetništvu, vodstvu, znanstvenim inovacijama, makroekonomskim trendovima i geopolitičkim previranjima – New Europe Business Forum.

Cilj ZŠEM-a je internacionalizacija pa u tom pogledu poduzima odlučne i značajne korake. Osim što ima ugovor u međusobnoj suradnji s više od 120 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, može se pohvaliti, za Hrvatske prilike, visokom brojkom međunarodne razmjene. U zadnjih je 12 mjeseci Zagrebačku školu ekonomije i managementa posjetilo 240 stranih studenata iz 29 zemalja koji su došli bilo na razmjenu u trajanju od jednog semestra ili godine dana bilo da su upisali preddiplomski studij u trajanju od četiri godine. Samo ovaj semestar studira njih više od stotinu.

Pridružite se uspješnom ZŠEM-ovom timu i i upišite jedan od tri preddiplomska studija na hrvatskom i engleskom jeziku:

Kao prirodni nastavak nakon BA-a iz navedenih područja, možete upisati MBA Diplomski program s jedanaest specijalizacija te Diplomski studij ekonomije.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati