Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zmija se vozila vlakom za Osijek, putnici se 'tiskali' uz strojovođu!

Vlak je krenuo u Erdutu, no vatrogasci su se našalili kako nije imala kartu pa ne znaju gdje se točno ukrcala
22. travnja 2014. u 14:26 12 komentara 37795 prikaza
zmija,bjelouška
Foto: JPVP Grada Osijeka
Pogledajte galeriju 1/6

Poveća bjelouška “prošvercala” se oko podneva vlakom od Erduta do Osijeka. Putnici su je opazili usred vožnje, a strojovođa je alarmirao vatrogasce koji su je dočekali na postaji u osječkom Donjem gradu.

– Bila je na vratima na ulasku u vagon. Strojovođa je rekao putnicima da se maknu i ne diraju je – pričaju nam u JPVP-u Grada Osijeka, čija su dva djelatnika izašla na intervenciju. Dok su je vatrogasci hvatali u mrežu, dvadesetak putnika “tiskalo” se uz strojovođu u prednjem dijelu vlaka i kroz prozor gledalo kada će zrak biti čist.

– Nije imala kartu pa ne znamo gdje se točno ukrcala – našalili su se vatrogasci. Ni zmija ni putnici nisu ozlijeđeni. Inače, osječki profesionalni vatrogasci jedina su, koliko je poznato, postrojba u Hrvatskoj obučena za hvatanje zmija. Opremu su naručivali iz inozemstva ili su je čak sami izrađivali. Ne postoji prihvatilište za zmije pa one koje nađu u dvorištima, kućama i slično odnose i puštaju u prirodu.

>>Oprez! Zmije se bude, ovako morate postupiti u slučaju ugriza

zmija,bjelouška | Autor : JPVP Grada Osijeka Foto: JPVP Grada Osijeka

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • belimo:

  Novi HŽ slogan; "ZA ZMIJE-BESPLATNI PREVOZ"

 • Avatar possibilis
  possibilis:

  Svaka zmija izaziva gađenje. Nažalost. Ova dobroćudna životinjica je otprilike najkorisnije biće koje možete imati blizu sebe. Tko u voćnjaku ima bjeloušku, nema nikakvih problema sa glodavcima. Tragično je koliko ih se ubije. Ne čudi me ali je tragično.

 • goapsi:

  velika je