Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanje turizma

Zmajlović otvorio pećinu u nacionalnom parku Krka

Mihael Zmajlović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/7
01.07.2014.
u 13:00

- Oziđana pećina svjedoči o neprekidnoj ljudskoj prisutnosti na ovom lokalitetu prije više tisuća godina - kazao je ravnatelj NP Krka Tonči Restović.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorio je danas u Nacionalnom parku Krka Oziđanu pećinu koja je obogatila ponudu tog parka.

- Oziđana pećina novi je sadržaj u sklopu poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina koji svjedoči o neprekidnoj ljudskoj prisutnosti na ovom lokalitetu prije više tisuća godina. Svojim položajem i osobitom vrijednošću obogaćuje park i vjerujem da će postati nezaobilazna lokacija ne samo brojnih posjetitelja, nego i stanovnika ovoga kraja - kazao je ravnatelj NP Krka Tonči Restović, izvijestili su iz Zmajlovićevog ministarstva.

- U ovom mandatu u Šibensko-kninskoj županiji ulažemo u projekte vrijedne gotovo 250 milijuna kuna. To su projekti iz područja energetske učinkovitosti, zaštite okoliša i zaštite prirode i svi odreda doprinose poboljšanju kvalitete života stanovnika šire regije. Dva velika projekta koja će se realizirati u Nacionalnom parku Krka, uređenje posjetiteljskog centra u bivšoj vojarni Puljane i ulaza Lozovac, vrijedna 110 milijuna kuna, otvorit će mogućnosti za daljnji razvoj turističkih i pratećih djelatnosti na ovom području – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

>>Projekte primarne selekcije pokrenulo 223 grada i općina

>>Saniraju odlagališta vrijedna preko 130 milijuna kuna

Komentara 2

VE
verakruz
13:23 01.07.2014.

Ostavite ga odmah u toj pećini... Pravi primjerak neandartalca.

Avatar mrado88
mrado88
21:51 01.07.2014.

stvarno je Zmailović u svom prirodnom okružju....da su on i SDP-ova svita živjeli u njihovo doba vjerojatno bi ovi ranije izumrli....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije