Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demantirao prijetnje ostavkom

Zmajlović: Milanović odlučuje tko igra u Vladi

Mihael Zmajlović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.10.2014.
u 19:12

– S obzirom na to da sam dva dana u Luxemburgu na Vijeću ministara okoliša, nisam razgovarao s premijerom – rekao je Zmajlović i demantirao Milanovićeve prijetnje otkazom

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović demantirao je napise nekih medija da mu je premijer Zoran Milanović prijetio otkazom.

– S obzirom na to da sam dva dana u Luxemburgu, na Vijeću ministara okoliša, nisam razgovarao s premijerom – rekao je Zmajlović u razgovoru za Soundset.

– S premijerom komuniciram, njemu polažem račune kao ministar u Vladi, on odlučuje tko igra u Vladi, ali sam fokusiran na ovaj resor u kojem ima pregršt problema – dodao je.

Ministar se osvrnuo i na nalaz revizije po kojem je Ministarstvo moglo uštedjeti da je za 17 službenih automobila imalo povlaštene karte.

– To jednostavno nije točno. Riječ je o ugovoru sklopljenom s Gradom Zagrebom s obzirom na to da je iz Grada jer je i taj prostor ispred zgrade u vlasništvu Grada. Ugovor je sklopljen temeljem cjenika i onoga što je Grad Zagreb od nas tražio. Pokušali smo se izboriti za bolje cijene, ali to nije bilo moguće – rekao je Zmajlović i dodao kako nije bilo moguće imati rezervirana mjesta ispred zgrade, već je povlaštena karta značila pravo na parkiranje bilo gdje u zoni.

Zmajlović je ponovio da je napad na njega orkestriran jer se mnogima zamjerio. – Ovaj se resor povezuje s puno sumnjivih poslova, a otpad je sam po sebi prljav pa onda ljudi često povezuju da je taj biznis prljav. Ima tu svega. Moj je stav da taj resor ima golemi potencijal, ali ono na čemu inzistiramo jest da ti profiti budu pošteni i da se stječu na zakonit način. U tom uvođenju reda naravno da nekome stanete na žulj i da ima mnogo onih koji su imali praksu da ostvaruju profite koje možda nisu zaslužili – rekao je Zmajlović.

>> Zmajlović: Napadi na mene su orkestrirani jer sam se mnogima zamjerio

>> Zmajlović troši na parking, Grčić ima velike urede

Komentara 12

UI
Uvijek_iskreno
19:56 29.10.2014.

Jedino sto i radite u vladi je igra. Igrate se sa zivotima gradana ali necete jos dugo!

DU
Deleted user
20:41 29.10.2014.

zar bi krepali da parkirate negdje drugdje....? recimo 10 metara dalje...! to su sve dokazi socijalne neosjetljivosti hrvatske "elite". ni najmanja zrtva ne moze se podnijeti makar i ustedjela milone na godinu..."pokusali smo izvuci bolju cijenu". al niste! onda parkiraj negdje drugdje. i amen......a joooj pa mi smo "elita"....to nam ne prilici.. snob...ovi

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
20:43 29.10.2014.

baš me zanima dali bi prihvatio takve odluke i pravila Grada Zagreba kada bi vodio svoju firmu ... ili svoje mame iz Jaske ? FUJ.... do zadnje lipe bih naplatio tebi i tvojim potomcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije