Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
početak izgradnje

Zmajlović: Da bi sustav funkcionirao nužno je izgraditi i pretovarne stanice, poput ove u Umagu

Mihael Zmajlović
Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
09.07.2014.
u 12:48

Ugovor o izgradnji pretovarne stanice ''Donji Picudo'' potpisan je između tvrtke 6. Maj d.o.o. čiji su suvlasnici gradovi Umag, Novigrad, Buje te općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a vrijednost projekta je 13.360.984 kune

- Inzistiramo na uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom jer je to gospodarsko pitanje i pitanje kvalitete života. Istarska županija, uz Primorsko-goransku, bit će među prvima u Hrvatskoj sa izgrađenim centrom za gospodarenje otpadom. CGO Kaštijun vrijedan je više od 260 milijuna kuna. U završnoj je fazi izgradnje i prema planu počet će s radom do kraja ove godine. Da bi sustav funkcionirao nužno je izgraditi i pretovarne stanice, poput ove u Umagu na kojoj danas počinju radovi – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Umagu na konferenciji za medije povodom početka izgradnje pretovarne stanice ''Donji Picudo'' na području Grada Umaga, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Ugovor o izgradnji pretovarne stanice ''Donji Picudo'', dodaju u priopćenju, potpisan je između tvrtke 6. Maj d.o.o. čiji su suvlasnici gradovi Umag, Novigrad, Buje te općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost projekta je 13.360.984 kune, od čega udio Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosi 80%, odnosno 10.688.787 kuna, a ostatak od 20% sredstava osiguravaju jedinice lokalne samouprave, navodi ministarstvo. Završetak radova planira se do kraja studenog 2014. 

>> Habuš ne može na Pašman dok ne nađe rješenje za smeće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije