Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠAST
Povratak na članak

Zlatna žutica zbog američkog cvrčka prijeti od Istre do Iloka

Krčenje vinograda zaraženih zlatnom žuticom i podizanje novih nasada može se financirati novcem iz fondova Europske unije

Komentari 4

SE
serđo12
15:32 30.04.2018.

Američki cvrčak,a znam dobro da nema baš baš nikakve sa Amerikom!

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:57 30.04.2018.

istjerati američkog veleposlanika radi ovog zločinca, i stvar riješena. ako smo mogli ruske diplomate tjerati radi 'sumnji' u trovanje nekog špijuna, u tamo nekoj zemlji, bez ikakvih dokaza, onda slobodno možemo i amerikanca prognati radi poznatog zločinca!

VL
DU
Deleted user
20:43 30.04.2018.

Američki cvrčak, virusna bolest vinove loze, spominjana je prije točno četiri godine, gdje je već počela zahvaćati Zapadnu Hrvatsku?! A danas se neki novinar četiri-pet godina kasnije sjetio da ćemo ostati "bez svih vinograda"! Prije dvije godine su već ljudi na Sjeveru Hrvatske iskopali svo trsje, pa iza toga treba čekati četiri godine da se počne s novom sadnjom, no sada njih 90% više neće vinograde?! Sadit će voćke? No, bojim se da rade grešku, jer, eto neki dan smo čitali gdje je naš voćar posjekao 3000 jabuka, jer ne želi raditi za cijenu od 1,2 kune po kilogramu?! Onaj tko misli da je to lagan posao, neka uzme škare i neka još na samom početku proljeća i kraju zime pokuša obrezati 10 voćaka? Biti će mu sve jasno kakav je to posao, a gdje su špricanja protiv nametnika, na kraju pobrati to voće, baš ubrati da ne padne, jer tada truli na mjestu udara? No, koje li sramote da se prešućuje ova virusna zaraza vinograda? Neka vinari zaborave više na prve nagrade iz Kutjeva i drugih vinorodnih krajeva? Biljke zaražene virusom Američki cvrčak, "nije smjelo ući u Zemlju"? Tko će odgovarati za silne troškove ljudi? Čak se i tzv. direktor (noja, noha) kako je sve ne zovu posuši i gotovo, mrtva?! Zamislite si te naše odgovorne stručnjake koji su zatajili dolazak ove "kuge vinograda"! Navodno je došla "uvozom iz Francuske" sadnica francuskih loza, jasno bez ikakve provjere? Pitanje je dana kada će stradati cijelo Jadransko more i zaleđe, Istra? To se nikako nije smjelo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.