Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznuda u Zadru

Zlatko Lisica iznuđivao oca i sina koji su mu već vratili 8000 eura

lisica
Arhiva VL-a
28.08.2010.
u 10:34

Kako neslužbeno doznajemo Zlatko Lisica se branio tvrdnjom da to nije njegov pištolj, a po pitanju novca za koji je optužen da ga je iznuđivao navodno je rekao da mu dug nije vraćen.

Bibinjac Zlatko Lisica (32), poznat po slučaju pljačke otprije deset godina kada je opljačkano dva i pol milijuna kuna iz dostavnog vozila tadašnje Dalmatinske banke u samom središtu Zadra, ponovno ima posla s policajcima.

Naime, sumnjiče ga da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude u zadarskom naselju Dračevac.

Pronađen pištolj

Policija je Zlatka Liscu uhitila prekjučer poslijepodne i navela da je Zlatko Lisica na ime nepostojećeg, odnosno već vraćenog duga, tijekom kolovoza u više navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovu 61-godišnjem ocu. Prekjučer poslijepodne, kako navodi policija, došao je ispred njihove kuće i zatražio isplatu oko 8000 eura, nakon čega je uhićen. Glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić jučer nam je potvrdila informaciju da je pretragom vozila kojim se koristi Zlatko Lisica pronađen i pištolj i da mu slijedi i optužni prijedlog zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Kako neslužbeno doznajemo Zlatko Lisica se branio tvrdnjom da to nije njegov pištolj, a po pitanju novca za koji je optužen da ga je iznuđivao navodno je rekao da mu dug nikad nije vraćen.

Zlatko Lisica je nakon krim-obrade priveden jučer na Županijski sud u Zadru.

– Naložio sam istragu i odredio sam pritvor u trajanju od 30 dana – rekao nam je jučer Boris Babić, istražni sudac Županijskog suda u Zadru.

Spektakularna pljačka

Podsjetimo, Zlatko Lisica uhićen je 2000. godine, zajedno sa suprugom Meri i još trojicom, nakon spektakularne pljačke dostavnog vozila tadašnje Dalmatinske banke u samom središtu Zadra.

Maskirani pljačkaši tada su presreli dostavno vozilo i usred bijela dana, naoružani automatskim puškama, od prestravljenih zaposlenika odnijeli vreće s novcem u automobilu marke Golf. Novac je nakon toga odvezen do zadarskog naselja Arbanasi, a odande je prebačen gliserom do susjednog Bibinja, a za to se teretilo baš Zlatka Lisicu, dok se njegovu tadašnju djevojku, a današnju suprugu, teretilo za pomaganje u skrivanju novca. Dok su bili u bijegu, Meri Lisica zatrudnjela je i kao trudnica je išla i na izdržavanje kazne.

Oko dva i pol milijuna kuna ukradenih iz dostavnog vozila nikad nije pronađeno, a sud je Zlatka Lisicu osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest i pol godina, koje je i odležao. Cijelo je vrijeme tvrdio da je riječ o policijskoj namještaljci, a nedavno je suđenje bračnom paru Lisica nepravednim ocijenio i Europski sud za ljudska prava.

Ključne riječi

Komentara 4

DW
dr.who
11:22 28.08.2010.

Ovo je sjajno.Koliko love je samo \"nestalo\" u Hrvatskoj.To je samo dokaz koliko je Hrvatska izgubljena zemlja,a Hrvati izgubljeni.

Avatar Bjesomar
Bjesomar
12:54 28.08.2010.

U bivšoj državi ovakva njuška bi već odavno tucala grote na Golome.A nakon izlaska sa istoimenog otoka ne bi mu padalo na pamet išta slično a kamoli iznuđivanje novca.Btw,pljačke u po bijela dana u to doba moglo se gledati samo na filmu.

AB
al bundy
12:56 28.08.2010.

zbog svih slucajeva koji se protiv Hrvatske i hrvatskog pravosudja vode u Strasburu, ocekuje se da ce Hrvatska na ime odsteta nepravno osudjenim pojedinicima morati isplatiti ukupan iznos jednak godisnjim iznosu koji se izdvaja za brodogradnju i poticaje u poljoprivredi. Odnosno, nekoliko milijardi kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije