Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

Komadina: Ništa još ne bih proglasio gotovim

„Želim jasno reći da ne postoji nestranački mandatar, postoji samo nestranačka osoba. Svaki je mandatar stranački, i ovaj (Tihomir Orešković). Znači, on je mandatar HDZ-a, odnosno koalicije HDZ-a, Mosta i ostalih partnera u toj koaliciji,“ rekao je.
28. prosinca 2015. u 13:34 80 komentara 15951 prikaza
25.05.2015., Zagreb - Na Iblerovom trgu, u sredisnjici SDP-a, odrzalo se predsjednistvo stranke. Zlatko Komadina.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je danas kako izborni ciklus smatra završenim tek kad se izabere Vlada te da osobno ništa ne bi proglasio gotovim, a, komentirajući nestranačkog mandatara, kazao je kako osoba može biti nestranačka, a da je svaki je mandatar stranački.

– Po onom što vidimo postoje potpisi dovoljnog broja po ustavnom određenju za mandatara. Međutim ja, poučen iskustvom, ne bih rekao da je gotovo konstituiranjem Sabora, nego da je gotovo kad se izabere Vlada, na idućoj sjednici, vjerojatno iduće godine, tada možemo reći da je izborni parlamentarni ciklus zapravo završen – rekao je Komadina na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi, odgovarajući na pitanja novinara o konstituiranju vlasti.

– Drugi je par rukava dokle će to sve skupa trajati – rekao je. Do sada nijedna hrvatska vlada nije "pala", a ova "jest malo čudna", rekao je. – Čudna je po tome što ćemo prvi put imati moguće nestranačkog mandatara – kazao je i naglasio nestranački mandatar ne postoji i da je svaki mandatar stranački. 

– Želim jasno reći da ne postoji nestranački mandatar, postoji samo nestranačka osoba. Svaki je mandatar stranački, i ovaj (Tihomir Orešković). Znači, on je mandatar HDZ-a, odnosno koalicije HDZ-a, Mosta i ostalih partnera u toj koaliciji – rekao je. – U tom dijelu mislim da je Most zapravo završio ondje gdje je po mom sudu prirodno pripadao, s obzirom na svjetonazor većine članova Mosta, koji, po mom sudu, nisu lijeve političke orijentacije, nego su većinom konzervativci, mogao bih ih nazvati reformski HDZ – dodao je.

– Poučen iskustvom, ja ne bih proglasio ništa gotovim. Naći ćemo se ovdje iduće godine, nakon sjednice Sabora na kojoj će se utvrđivati povjerenje Vladi. Ako tog povjerenja ne bude, onda ide novi mandatar, to je onaj druge opcije, znači SDP-a i HNS-a, tako da ćemo vidjeti rasplet situacije – rekao je.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić (HNS) rekao je da je u politici dosta čudno da, kada jedna stranka ima priliku imati mandatara, kao što ju je Most imao, odluči ne uzeti tu priliku, nego dati trećoj strani i predsjednika Sabora i mandatara.

Među 78 zastupnika saborske većine, pet je iz Primorsko-goranske županije, od kojih samo jedan iz HDZ-a, rekao je i dodao da će njihova odgovornost biti velika. – Želim vjerovati da će ljudi koji će podržati ovu ili onu opciju itekako voditi računa o mandatu koji su dobili od građana ove županije i Hrvatske. Moj apel je samo da vode računa o Primorsko-goranskoj županiji i Hrvatskoj, kao i o mandatu koji su dobili od građana – rekao je. 

>> Do koalicije s HDZ-om srećom nije došlo, zahvaljujući HDZ-u 

>> 'Most je izabrao ići u većinu sa kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom'

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • bakulušić:

    Pa da! Rijeka će početi dejstvovati. Možda uključe i Frljića i Labrovića. Očaj ljude na svašta natjera.

  • trias politica:

    Ajmo drugovi i drugarice, za kraj još vaša pjesmica od Vardara pa do Triglava, petokrakice odložite u kutije i nadajte se ponovnom mandatu za nekih 100 godina.

  • ban1903:

    Pomirite se s gubitkom vlasti, imali ste šansu, niste je iskoristili… Vaše vrijeme je prošlo… Novo vrijeme je za nove ljude i nove ideje, koje će konačno donijeti dugo očekivani boljitak cijeloj Hrvatskoj!