Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Korisna budala'
Povratak na članak

Hasanbegović: Postavljanje ploče Francetiću politički je ekshibicionizam

U najavi vidi skretanje pozornosti s postignuća građanskog aktivizma koji je trajao 25 godina – micanja Tita iz Zagreba

Komentari 156

DU
Deleted user
08:50 28.06.2017.

Opet Hasanbegovic jedan od rjetkih koji vidi stvari bistro i jasno , a jedini na Hrvatskoj politickoj sceni koji kaze istinu. Tu je njegova snaga, bez obzira sto mu imputiraju da je eksremist desnicar.Kad lijevio "liberalni" politicari nemaju argument niti paemti da adekvatno dogvore izazovima onda konkurenciju izvredjaju na pasja kola. Svaka cast Hasanbegovicu. Od Gotvoca nism imali covjeka koji se sa tolikim zarom bori za pravdu i istinu!

VL
GE
genex
08:44 28.06.2017.

zlatko, sjedi 5.kao i uvijek točno definirano i pogođeno u centar.najvjerojatnije,udbaška provokacija s korisnim budalama, po obrazcu svastike na poljudu.

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
08:34 28.06.2017.

BRAVO dr.Hasanbegoviću, to je čin "korisnih bedaka" koji nakon trga masovnog ubojice žele stvoriti neku vrstu protuteže !

VL
AB
abendblatt
09:39 28.06.2017.

Jos jedna provokacija Staljinovih nasljednika ala Stazic.

VL
DU
Deleted user
09:05 28.06.2017.

Da je malo dobre volje i malo pameti trebali bi sve ploce ,spomenike i ulice po imenima ljudi iz drugog svjetskog rata iz kojeg vremena imamo najvise prijekora i nesporazuma ukloniti i pohraniti u muzeje proslostii.Tko hoce obilaziti i divitiviti se svojim velikanima bilo kojih ideologija nek izvoli da ih posjecuje u muzejima ali ne vise na javnim mjestima.

VL
NE
Neonacionalist
09:05 28.06.2017.

Tko malo bolje poznaje biografiju Jure Francetića zna da je taj čovjek bio istinski hrvatski domoljub i da je volio Hrvatsku iznad svega i da se hrabro borio protiv četnika pogotovo u Istočnoj Bosni gdje je spriječio genocid nad tamošnjimm muslimanima koji će se dogoditi nakon njegove prerane pogibelji u Lici koju su po svemu sudeći namjestili Talijani koji su mu pokvarili avion , on nije bio političar nego pravi borac , nažalost eto bio je na pogrešnoj ili bolje rečeno poraženoj strani i zbog toga njegove zasluge i herojstvo nikada neće dobiti priznanje koje zaslužuje , Francetić je bio nešto kao Gotovina u ovom ratu , i od Gotovine su pokušali napraviti zločinca , sa Francetičem to ide lakše jer ga se kompromitira samim činom što je bio u ustašama a eto ustaše su bili na fašističkoj strani .

VL
DS
ds
08:50 28.06.2017.

Ovo sa Francetićem je provokacija,prvi puta čujem da postoji HAZU u Dijaspori.

VL
ST
stefj
09:22 28.06.2017.

Slušam jučer onog kvazi povjesničara u Otvorenom, pa razne SDP-ovce i njihove zagovornike kako na sve načine pokušavaju obraniti Tita i njegove zločine. Najbolje mi je kada takvi govore okrenimo se budućnosti, dok istovremeno sve privilegije oni sami vuku iz prošlosti i prvi joj se okreću u svakoj prilici.... Pod hitno trebamo građanski odgoj u školama gdje se mora učiti što je demokracija, što su argumenti. Najviše nam fali lustracija u školstvu i znanosti, da dobijemo stručni kada, npr. prave povjesničare, a ne branitelje komunističke doktrine i povijesti... Što se tiče Francetića, to isto treba strpati u povijest gdje mu je i mjesto, dok se njegova kuća može obilježiti info pločom ako netko ima interesa, nikako nekom spomen pločom pred kojom će se neki klanjati. Imamo razne ploče i na Hitlerovoj i na Titovoj kući i još mnogo drugih... Velika je razlika između imena trga ili ulice od info ploče na zgradi. Jedno označava opredjeljenje grada ili države, dok drugo obilježava povijest. Tito je simbol komunizma i totalitarnog režima za većinu, to što je bio u antifašističkoj koaliciji ne može opravdati niti jedan njegov zločin... Slaviti Tita je otprilike isto kao i proglašavati Francetića antifašistom jer ga Talijani nisu voljeli...

VL
Avatar babas
babas
09:32 28.06.2017.

Pad Tita u Zagrebu je veliki udarac komunističkoudbaškim kadrovima u vrhu hrvatske države. Pitanje je samo dana kada će i oni doći na red. Zato im je sada potrebna ustašizacija Hrvatske kako bi obranili svoje pozicije,nešto slično kao sa svastikom na Poljudu. Nije tajna da Hasanbegović ide dalje u borbu sa komunističkom gujom i već je najavio ukidanje Dana antifašizma 22.lipnja,dana kada je Hitler napao Staljina i okončao nacističkokomunističku koaliciju u Europi.

VL
Avatar Eddie
Eddie
09:28 28.06.2017.

Novinarko Petra, po cemu je Francetic zlocinac? Dajte objasnite. To vam je Klasic kazao?

VL
DU
Deleted user
10:34 28.06.2017.

Gospodin Hasanbegović je u pravu. Ovo je opet neka bolesna igra koja bi trebala unijeti nove podjele u društvo. Smatram da gospodin Francetić nije nikakav zločinac ali zbog budućnosti treba napraviti kompletnu reviziju povjesti temeljenu na činjenicama a onda sukladno tome postavljati ili micati ploče i nazive trgova i ulica.

VL
MA
MarkoKosmicki
09:16 28.06.2017.

to su igre zna se vec koga da skrenu paznju,ikm nepada napamet

VL
DU
Deleted user
09:58 28.06.2017.

Postavljanje ploče Fracetiću i mnogih drugih ploča, sada, očiti je primjer odličnog iskorištavanja ljudske gluposti u uništavanju kakve takve vlasti većinskog naroda.. Oni koji su izgubili u Domovinskom ratu, oni koji su bez suđenja ubijali u Hudoj jami potiču naivnene i frustrirane na poteze koji frustriranima diže ego, a u stvari vrlo lukavo i perfidno pripremaju svoju vladavinu. Naravno i sadašnja vlast griješi, što jasno i glasno ne pojasni naivcima da u stvari rade protiv sebe i većinskog naroda. Polako i na temelju istraživanja treba jasno osuditi sve zločine ma tko ih učinio. Treba osuditi zločince i za Hudu jamu i za Križni put osuditi i ustaške zločine. Time ćemo skinuti ljagu sa poštenih antifašista, ali i velikog dijela običnih nedužnih, nepismenih, i svakakvih drugih vojnika NDH koji su mislili da se bore za konačno stvorenu državu Hrvatsku, kao i mi sada iako ne znamo što nam budućnost nosi, zato pamet u glavu trebaju staviti svi Hrvati, ali sve manjine u RH, jer razmislite koju korist od ratovanja ima običan čovjek osim lijepih rijeći koji mu kad pogine drže oni koji su uvijek bili na sigurnom.

VL
KA
kajbum
12:54 28.06.2017.

Pametan odgovor nebi se cudio da iza toga stoje srbi ili udba

VL
DU
Deleted user
10:25 28.06.2017.

U demokraciji smo neka neovisni stručni povjesničari istraže i opišu lik i djelo Jure Francetića kao i Josipa Broza Tita u danim okolnostima njihovih života. Mnogi će se istinom iznenaditi !

VL
SO
Somelier
10:05 28.06.2017.

Po tome se vidi koliko je jaka UDBA da nam i Ustašu Juru Francetića podmeće kao antifašistu. Srbi su zločinca Dražu Mihajlovića rehabilitirali i proglasili antifašistom. To isto su učinili sa Nedičem koji je javio Hitleru da je "Serbien Judenn frei". Zar i nama trebaju takovi bolesni postupci. Pustimo Francetića onome vremenu i slavimo Domovinski rat kao jedini zaslužan za današnju slobodnu i Neovisnu Hrvatsku. Poštujmo antifašizam jer i sami smo se borili protiv srpskoga fašizma ali treba ukinuti profesionalne antifašiste koji prave nered i razdor u Hrvatskoj. Kada je jedan gospodin u Slunju postavio spomen ploču Juri Francetiču, Sanader ju je dao ukloniti. Bilo bi dobro da Plenković pripremi komunalce za Otočac koji će to isti tren skinuti kada se i postavi. Naši uzori su takovi kao Blago Zadro i ostali da sada ne nabrajam jer bi bilo premalo papira a ne Francetiči.

VL
Avatar babarogan
babarogan
10:10 28.06.2017.

ajmo zamisliti šta bi bilo da su se politički komesar II zagorskog odreda dr.Franjo Tuđman i ovaj Jure Francetić našli oči u oči tamo negdje 1941

VL
KT
Kolo_Tg
09:07 28.06.2017.

Krilnik Francetic .... a sto reci o legendi za zivota?

VL
TT
tTony
20:29 28.06.2017.

Neko nam opet baca kost da se glodjemo izmedju sebe , razum ce prvladat ostavimo mrtve da pocivaju u miru zapolit svice za dan mrtvih idemo dalje.

VL
WE
westsouth
11:16 28.06.2017.

Jesu li ustase radili zlocine???Ako jesu cemu rasprava.Jesu partzani ??Ako jesu i jedne i druge zabranit.Tu neki mjesaju pojmove antifasis i komunist

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.