Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani odvjetništva
Povratak na članak

ZKP je neustavan i štiti samo debelo bogate?

Giovanni Bana: Niz odredbi u suprotnosti je i s presudama Europskog suda za ljudska prava

Komentari 11

OB
-obrisani-
20:53 08.03.2012.

sve će ostati na riječima

VL
JK
ja-kan
21:27 08.03.2012.

Sad su se sjetili. Pa već godinama zakoni se mijenjaju na način da se protivno Ustavu i Europskoj konvenciji krše sva osnovna ljudska prava. To je pravilo a ne izuzetak. Sjetimo se samo doslovno banditskih odredbi o dostavi u Zakonu o parničnom postupku po kojima ako stranci nije moguće dostaviti odluku suda ili ovrhu isti samo stavi na oglasnu ploču u sudu i nakon 8 dana stranka više nema pravo žalbe a odluka ili ovrha postaju pravomoćni. Na ovaj način su mnogi izgubili kuću ili stan ali se o tome ne piše. Prosto ovo je BANDITSKA država.

VL
OB
-obrisani-
21:31 08.03.2012.

a šta je sa odredbama o legalnosti protuzakonitih IZNUDA iskaza pod prisilom i torturom od strane organa prisile i dr. ? Šta je sa javnim medijskim linčem, curenjem informacija, dugotrajnim pritvaranjima itd. Tko provjerava srazmjernu nacionalnu pripadnost pojedinaca po tim strukturama ?

VL
VE
velika
21:41 08.03.2012.

a ni porez na dohodak nije ustavan ....narušava ljudska prava i udar je na inteligenciju

VL
ST
sttipe
21:44 08.03.2012.

odavno je sudstvo postalo nefunkcionalan balast!!samo smeta,pa možeš dobit kaznu za šamarčinu divljaku koji ti maltretira dite..ali divljaka neće spriječiti,niti pošteno kazniti..sudstvo je neprijatelj poštena svita..

VL
MI
misuratakid
22:39 08.03.2012.

Podržavam odvjetnike u nastojanju da sruše sramotni totalitarni ZKP kojeg su nam nametnuli HDZ-eovi primitivci, ali istovremeno pozivam i državu da odvjetnicima uvede obavezu uvođenja fiskalnih blagajni u urede i izdavanje računa sa obračunatim PDV-eom, baš kao u samoposluzi, kao i da se po okončanju sudskog postupka ti računi koriste u obračunu za naknadu sudskih troškova. Treba se također odustati i od jedinstvene tarife odvjetničke komore i dopustiti svakom odvjetničkom uredu da u uvjetima transparentnosti sam formira vlastite cijenike, ali i sda za svaku naplaćenu radnju izda ispis računa iz fiskalne blagajne. Uz tu obavezu paralelno bi išlo i ukidanje obaveze stranke da nabavlja potvrdu o podmirenim naknadama kod prebacivanja predmeta iz jednog u drugog odvjetnika. Izdani računi trebali bi biti jedini dokaz da su prethodne obaveze podmirene.

VL
ST
standup
22:39 08.03.2012.

..ma sve se to diktira iz Mesicévog-ureda!!

VL
GR
grabice
22:41 08.03.2012.

niti harač nije ustavan....pogledajte svoje račune...voda struja plin,,,telefon... .......i vidjeti će te pored harača PDV...postoje navedene neke stavke koje nemaju .. ....veze sa zdravim mozgom.....osim sa parazitskim planovima za pljačku.... ....a kažu po zakonu.......

VL
TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
09:22 09.03.2012.

\"Ako niste “debelo” bogat čovjek, ne možete si dopustiti prikupljanje dokaza, za razliku od policije i tužiteljstva koji sve dokaze prikupljaju na teret državnog proračuna – kazao je Andreis.\" Haha... Odvjetnici se zabrinuli za \"malog\" čovjeka, moš si mislit! Jerr prije tog novog ZKP-a si je sirotinja mogla priuštiti te nobile, prodanoviće, sujiće, šeriće, maduniće, pavasoviće, novake i sl. Bit će da u tom zakonu napokon ima nešto što razbija njihovu \"moć\" da svojim bogatim klijentima uz minimum truda osiguraju nevinost kad su organizirali ovaj performans s milanskim profesorom kaznenog prava. Onako usput, mogla bi porezna usporediti imovinu odvjetnika s njihovim deklariranim primanjima.

VL
TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
09:34 09.03.2012.

Zašto nisu doveli samog Marija Montija da im objsani kako je njihovo kartelsko ponašanje s ograničavenjem pristupa nove konkurencije (friško završenih studenata prava) i zagarantiranim minimalnim cijenama (zakonom propisane odvjetničke tarife), ali ne ograničenjem visine te usluge (tarifa je tek početna cijena svakog ureda), suprotno zakonima slobodnog tržišta? Ali kod nas nema Montija koji bi taj kartel razbio i liberalizirao tržište, kao što je učinjeno u Italiji.

VL
BB
brle brkić
17:49 09.03.2012.

Neštiti debelo bogate zakon, nego novac koji su sumljivo stekli a imaju ga da mogu da plate pet odvijetnika koji će da burgijaju po zakonu i da traže rupe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.