Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISANA U ZATVORU
Povratak na članak

Životna priča Vilima Karlovića: Moja istina o Ovčari

Dramatičan život koji je proživio danas 41-godišnji Vilim Karlović ukoričio je u autobiografiji koju je počeo pisati u pritvoru nakon ubojstva kuma, a koju Večernji list upravo objavljuje pod naslovom “Preživio sam Vukovar i Ovčaru“.

Komentari 53

TR
tigrovi.rakitje
17:01 19.07.2015.

Wili je bio istinski branitelj pripadnik TIGROVA!!!

VL
M7
m.74
13:44 07.11.2011.

treba sve to proči i ostati normalan.... Vilim Karlović sretno ti bilo i drži se !

VL
PP
plavac plavi
08:44 18.11.2015.

Sramota! I ovdje Večernji manipulira stavljajući naslov članka MOJA istina o ovčari! Jedina je istina i to je ta o kojoj piše Vilim! Koja bi to bila DRUGA istina o ovčari??!! Zar ona zločinaca koji su ubijali?? Sramota!

VL
TR
tigrovi.rakitje
17:07 19.07.2015.

Normalno da se bojao za svoju obitelj,vjerujem da bi svako od nas tako postupio da zaštiti svoju obitelj.Tim kamatarima treba stati na kraj...Vjerujem da če biti oslobođen svih točaka optužnice...Tvoj suborac iz nove 3 bojne TIGROVA..

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:29 07.11.2011.

Nisam u mirovini, nakon završetka rata nastavio sam svoju \"civilnu\" karijeru, ne ostvarujem nikakva prava kao branitelj, čak niti ne naplaćujem novac kojeg mi godišnje priskrbi Fond branitelja, na osnovu mojih udjela u tome fondu. Nek taj novac radije potrošee djeca čiji su roditelji poginuli,, ili tako nešto. Do sad nisam podignuo niti jednu kunu, niti ne planiram tako nešto. Pohvalu sam \"zaradio\" u nekim \"gustim i vatrenim\" situacuijama, ne znam - valjda se je mojim suborcima dopalo to što sam radio, i kako sam se tad ponašao :)

VL
ZA
zamsin
20:05 07.11.2011.

ma mogao je on biti u sto domovinskih ratova tip je obični ubojica...govori nešto obogu...koja je 5. božja zapovjed? ako smo bili u ratu i ako vjerujemo u boga smijemo ubiti nekoga?....svi koji ga tu hvalite pa di vam je mozak...to je taj moral što ga danas ima hrvatsko društvo....neki su jednakiji od drugih...kako za ubojstvo 4 godine? pa on će vani bit za dvije...

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:45 07.11.2011.

Da je (nekim slučajem) Hrvatska bila ta koja je napadala, razarala, ubijala, palila, činila masovne ratne zločine... na tlu Srbije - danas bi i na Marsu bila ugravirana istina o tome. Pošto je bilo obrnuto, Josipović je doveo Tadića u u Vukovar, ovaj mu je \"vratio\" jednu ikonu iz pravoslavne crkve, i dalje može (smije) ići samo priča o relativizaciji i izjednačavanju krivnje. Vukovar se mora što prije ZABORAVITI, kako krvnik ne bi imao grižnju savjesti (koje on ionako nema)

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:57 07.11.2011.

Šljivančanin bio na Ovčari Prije svjedoka koji je izbjegao smrt na Ovčari (Vilim Karlović), u haškoj sudnici iskaz je davao zaštićeni svjedok obrane P-009 koji je potvrdio kako je optuženog Veselina Šljivančanina vidio u vukovarskoj bolnici, vojarni JNA i kodd hangara na Ovčari na dan kada je, 20. studenog, izvršen pokolj nad hrvatskim ranjenicima i civilima. Svjedok je prepoznao Šljivančanina i na dvije televizijske snimke, iz kruga vukovarske bolnice \'91, prikazane u sudnici. Svjedok je na pitanja u haškoj sudnici odgovarao na engleskom jeziku, a opisivao je kaotična zbivanja u danima pada Vukovara sa svog gledišta – tada je bio nesrbin u odori TO. Dakle, unatoč tome što su svjedoci vidjeli tog krvnika na Ovčari, Haški sud je zaključio da on \"nije znao! za Ovčaru?

VL
PK
puši kurac
14:02 07.11.2011.

mene zanima kako to da mi nemamo ratnih heroja? mi smo valjda prvi u povijesti koji smo bili u ratu a da nemamo ratnih heroja! ostali snimaju filmove, dižu spomenike, pišu pjesme o svojim herojima a mi svoje skrivamo ko zmija noge! sramota od vlasti!!!!

VL
BG
bijesna glista
14:00 07.11.2011.

Hm Čovjek je ispalio totalno. Imao je 20 godina, a brat dvije manje kad su ušli u krv. Tu povratka nema, bez obzira na sva pisanja, i životne nade. Penzija ne može vratiti ni platiti život koji je stao uu tim godinama, a ova je krvavo zaslužena i potpuno irelevantna kao kategorija, iako je trošak za proračun. Svi koji smo tada odlazili nismo mislili o novcima, nego o višem cilju, koji je upravljačka banda svih boja, kasnije bacila u blato u kojem smo krv pišali. A sve u cilju svojih bolesnih materijalnih ambicija. Samo pišite dečki da se istina zna.

VL
OK
oknirambu
21:42 07.11.2011.

svaka cast!!!!!!!!! gdje se moze ova knjiga kupit?

VL
MU
mudri
14:02 02.06.2016.

Mnogo je časnih branitelja Vukovara i cijele nam Hrvatske koji bi mogli ispričati istinu o Domovinskom ratu.Zašto nam istinu trebaju govoriti kriminalci koji su dokazali da im je stalo samo do materijalne koristi.Da bi se okoristii nisu prezali ni odd najgorih kriminalnih dijela kao što je kamatarenje,iznuda,prevare(HZZO-Milijunski iznosi zbog kojih je sada na sudu)Ubojstvo kuma koji ga nije kamatario već su zajedno ušli u posao sa još mnogima koje je Vilim uvukao da bi se na kraju ispostavilo da je sve bila jedna velika prevara iz koje je karlović izišao za pola milijuna eura bogatiji.Kad je kum trazio svoj novac dobio je nekoliko metaka umjesto vraćenog novca.Nevjerovatan je njegov egoizam i narcisoidnost da i pored nedjela kojima je zagorčao život mnogim obiteljima ima obraza izaći u javnost i govoriti o istini..Njegovoj istini?

VL
DU
Deleted user
14:30 07.11.2011.

Zanima me hoce li Jusipovic procitati tu knjigu??? Pogotovo prije no sto se opet krene zvaliti sa Tadicem........

VL
HR
hrvatin
13:46 07.11.2011.

Da je ovakav covjek posudio novac od mene,nikada mu nebi trazio da mi ga vrati i dao bi mu i jos ako bi mogao.Ovakvim herojima samo neljudi i neprijatelji ne skidaju kapu.Vilime neka Bog cuva tebe i tvoju obitelj.Jedino mi je zao sto si ubio covjeka,ali o tome samo ti znas istinu.Poznato je da covjeku koji je prosao takva mucenja i strahote rata,nije tesko povuci obarac.O tome neka Bog sudi.

VL
KO
kotlić
13:46 07.11.2011.

Jaca bi trebala ovakve pitati da li treba revizija branitelja ili ne. I sam sam prošao strahote srpskih logora i odmah potpisujem za reviziju branitelja i invalida DR.

VL
NA
NATOmrzac
11:46 09.11.2011.

ti preziveo Vukovar . a sto ne pises o onima koji nisu preziveli Vukovar koji su plutali po Dunavu

VL
MU
mudri
14:29 07.11.2011.

Postoji li u Hrvatskoj branitelj koji je teško stradao,u kolicima,bez noge ili ruke,branitelj koji je časno i pošteno živio i nakon rata,pa da nam takav napiše knjigu.Znam da postoji,ili to mora biti netko ko želi samo nahraniti svoj egoizam i narcisoidnost neko ko se bavio kamatarenjem i drugim mutnim poslovima,netko ko je ubio svog kuma na podmukso način,netko ko je nekoliko obitelji izmanipulirao i doveo ih do dužničkog ropstva.

VL
BM
Boris Markovic
14:19 07.11.2011.

@MarkoHR: Ispricaj nam zasta si dobio pohvalu. Da li si sada u penziji ili radis? Meni je najneobicniji deo price u ovom clanku to da Vilim tvrdi da su ga spasila 2 seseljeva cetnika i da je on svedocio naa sudjenju u njihovu korist.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:10 07.11.2011.

Mene je za iskazanu hrabrost i doprinos u ratnim operacijama pohvalio moj zapovjednik brigade, dobio sam i pismenu plaketu o tome. Ta pohvala mojih direktnih suboraca mi znači daleko daleko više, od bilo kakvih javnih priznanja, titula ili činova. TuTu plaketu nikome javno ne pokazujem, jer nisam se borio radi svoje \"karihjere\" ili bilo čega drugoga.

VL
DR
drug
13:23 07.11.2011.

Huh.... Jako teška tema za sve koji su prošli rat....

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.