Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO
Povratak na članak

Život na otoku: Ostali bez liječnika, pa ga pokušavaju privući bonusom od 50 tisuća kuna

Hrvatska liječnička komora navodi kako će uskoro nedostajati najmanje petsto liječnika u sustavu obiteljske medicine.

Komentari 6

DU
Deleted user
18:04 14.01.2021.

Medicinski fakultet je zatvoren i srusen vec godinu dana Obnova nije ni na pomolu / medicina nije dopisni fakultet Razmislite o obnovi Zagreba dragi Hrvati

VL
DO
DoktorovaMama
15:42 14.01.2021.

50 000 kn bonusa godišnje za liječnika??? U meki hrvatskog turizma , na otoku Hvaru. Sramotno!!! To je 138 kn bonusa na dan. Da jadni doktor-sirotinja mozda uspije popiti dvije kave i dvije mineralne dnevno u jednom od elitnih hvarskih restorana. Boze me sacuvaj!!

VL
Avatar Franz_Ferdinand
Franz_Ferdinand
15:45 14.01.2021.

Ma dajte, kao doktori kod nas ne mogu naci posao, a vidi

VL
TE
Tena228
16:49 14.01.2021.

Neka stave medicinsku sestru da radi tamo na Hvaru njoj bi ta placa bila i vise nego dovoljna, a dovoljno znanja ima da skrbi tamo za nekolicinu. Šteta je u toj zabiti nekog lijecnika upropastiti, osim ako nema zivotnu zeljuu tamo zauvijek ostati...

VL
Avatar Majda
Majda
15:30 14.01.2021.

Raja je navikla da svaka selendra ima svog doktora.Pa odvezi se brale 15-20 km do prvog većeg sela....

VL
SI
sisavac
16:04 14.01.2021.

Odite u španjolsku, pa vidite kako se živi. U krugu 50 km nemaš doktora. Malo mjesto, tipa karlovac, bez doktora. Živite zdravo, perite zube, radite nešto fizički, i ne trebate doktora. Ovo kod nas teška lijenost, bacanje novca. Tko kaže da liječnik mora biti 5 min autom? Nije javni novac da se baca u svaku rupu. Nema isplativosti škola u zabiti sa 8 učenika, 9 učitelja, ravnateljicom, kuharicom i podvornikom, tajnicom... Ne izumire selo radi škole, već obratno. Kad se ukida škola, to selo je odavno zaspalo. Liječnici na otocima? Nek si ga školuju, stipendiraju, ugovorom obavežu na 10, 15, godina rada kod njih. Ovakve stvari se ne rješavaju besplatnim školovanjem. Pola toga ukinuti, pa nek ekipa plati iz svojeg džepa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.