Naslovnica Vijesti Hrvatska

Život je karneval, maškare su na Viru!

U subotu su Karnevalske igre, nedjelja je za gulaš i obilazak naselja, dok je u utorak veliko finale, paljenje virskog Karnevala i koncert Mladena Grdovića
01. ožujka 2019. u 13:22 114 prikaza
Maškare na Viru
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/16

U subotu 2. ožujka od 18 sati ekipe iz Ploča, Šibenika, dubrovačke Mokošice, Zadra, Biograda na moru i Vira sučelit će se na Karnevalskim igrama na otoku Viru, ili popularnim City Games u zimskoj varijanti, kako bi saznali koja je od njih najbolja u Hrvatskoj. Po tradiciji će se izabrati i Miss Karnevalskih igara, a najbolje će momčadi doma odnijeti medalje i trofeje. Pločani, Šibenčani, Mokošičani, Zadrani, Biograjci i Virani borit će se za naslov najbolje momčadi u disciplinama hvatanja jabuke ustima, držanja krigle, gađanja iz samostrela, alkarskog natjecanja u karijolama i potezanja konopa.

Maškare na Viru | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Tko će kući pjevajući s medaljama i trofejom za pobjednika karnevalskih ili zimskih igara, s kojim će maskama doći i nastupiti na natjecanju, tko će biti prva dama subotnjeg programa, kako će proći uvijek nabrijani domaćini koji najavljuju juriš na naslov? – ostaje za vidjeti. Za sjajno raspoloženje pobrinut će se grupa Trofej, i sve to u subotu, 2. ožujka od 18 sati na Karnevalskoj pozornici pored virske rive.

Maškare na Viru | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Dan kasnije u nedjelju, jutarnji sati rezervirani su za karnevalski gulaš u restoranu Kotarina te jutarnji i popodnevni tradicijski obilazaka virskih naselja, dok će od 20 sati svirati Hot Stuff Band. Utorak 5. ožujka dan je velikog finala s procesijom i paljenjem virskog Karnevala te još većeg koncerta Tempo benda i Mladena Grdovića. Život je karneval, maškare su na Viru!

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati