Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'krvna osveta'

Život i smrt na albanski način

Foto: Screenshot
30.12.2014.
u 12:44

U Albaniji, jednoj od najsiromašnijih zemalja Starog kontinenta "krvna osveta" se još uvijek prakticira

"Oko za oko, zub za zub" - taj biblijski citat nije samo relikt iz nekih prošlih, okrutnijih vremena. Njime se, na žalost ljudi i danas vode. I to ne samo figurativno, nego i doslovno, i ne tamo negdje u dalekim i egzotičnim krajevima, nego praktički iza ugla.

U Albaniji, jednoj od najsiromašnijih zemalja Starog kontinenta "krvna osveta" se još uvijek prakticira, a njoj se dvije hrabre časne sestre u Skadru suprotstavljaju najjačim oružjem kršćanstva: ljubavlju prema bližnjem.

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:03 30.12.2014.

Što je zemlja zadrtija , a Balkan ulazi u sferu poprilične zadrtosti skup s afričkim zeljama ..onda narodi imaju krvne osvete, vračeve, ubijaju djecu jer su vještice, ratuju zbog teritorija i tako....Balkan i Afrika

KO
kojesta
15:08 30.12.2014.

pa kaj je tu novoga, do pred koje desetljece je toga bilo i na nasem dijelu balkana. a sto se tice albanije, to je jos jedina zemlja evrope koja nije dozivjela blagodati briselskog oplemenjivanja tla i poljoprivrede, tj. koja ima jos prirodnu hranu. nemaju doduse neke ceste, al barem jedu prirodno.

BF
bf2
22:10 30.12.2014.

Krvna osvet se obično primjenjuje u područjima gdje vlada bezakonje i gdje je vlast ne učinkovita i korumpirana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije