Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Živi zid predstavio listu za euroizbore: 'Pobjeda je naša, samo je pitanje kada'

"Ovdje smo svi danas kako bismo odlučili što će biti budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda, hoće li to biti sluganstvo ili će to biti sloboda", rekao je Sinčić predstavljajući listu na terasi restorana LaGrma.
31. ožujka 2019. u 20:50 25 komentara 2022 prikaza
Živi zid
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Stranka Živi zid predstavila je danas u Zagrebu listu 12 kandidata za predstojeće izbore za Europski parlament 2019., a tom prilikom predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić pozvao je sve građane da se odazovu glasovanju 26. svibnja i pridonesu borbi za budućnost hrvatskog naroda "unutar velikog europskog mehanizma centraliziranog odlučivanja".

Zagreb: Politička platforma Možemo predstavila listu za EU parlament Euroizbori Kandidate predstavili Bandić i zelena ljevica, od kapitalaca se čeka još samo HDZ

Sinčić: Hrvatska će izabrati budućnost između sluganstva i slobode

"Ovdje smo svi danas kako bismo odlučili što će biti budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda, hoće li to biti sluganstvo ili će to biti sloboda", rekao je Sinčić predstavljajući listu na terasi restorana LaGrma.

"Vi ste ovdje danas sa mnom kako bismo se izborili da to bude sloboda, da hrvatski narod preko Hrvatskog sabora, a pogotovo preko direktne demokracije koju ćemo jačati, sam kroji ekonomsku, monetarnu i fiskalnu politiku, vanjsku i poljoprivrednu politiku, a ne da nam se nameće ono što nama ne odgovara, ono što odgovara velikima", napomenuo je Sinčić, koji je na samome dnu liste Živog zida, na 12. mjestu.

Centralizirani birokratizirani mehanizam napravljen je za velike, za korporacije i banke, a malima se nameće da se uklope u taj okvir, rekao je Sinčić, te pozvao sve građane da glasaju za ljude s liste Živog zida. Kao nositelja liste predstavio je glavnog tajnika Živog zida Tihomira Lukanića, a na listi su još Dolores Schauer, Dominik Vuletić, Goranka Dorotić, Branimir Bunjac, Nikolina Budimir, Ivana Delaš, Dinko Štimac, Igor Markešić, Maja Očko Šunjić i Zvonko Šegvić.

Zagreb: Konferencija za medije koalicije za izlazak na europske izbore: Možemo! Koalicija zelene ljevice: 'Zalagat ćemo se protiv neoliberalizma i za obranu antifašističkih vrijednosti Europe'

"To su pravi ljudi, ljudi koje sam prepoznao da im je na srcu promjena, da im je na srcu javno dobro", rekao je Sinčić.

Nositelj liste Tihomir Lukanić istaknuo je kako je riječ o "najširoj mogućoj listi koju hrvatska politika danas ima". "Mi smo danas ovdje predstavili zaista najširu moguću listu, predstavnike hrvatskog sela, predstavnike zviždača, sindikata, radnika, školovanih, visokoobrazovanih ljudi, izuzetno cijenjene u Europi i svijetu, doktore, pravnike i slično", rekao je.

"Iako smo malobrojan narod u jednoj maloj državi, iako smo mi jedna u ovom trenutku nevelika stranka, ali s velikim srcima, budućnost je izvjesna - pobjeda je naša i nije pitanje hoće li se dogoditi, samo je pitanje - kada. Danas smo u bitci za najveću europsku pozornicu i uvjeren sam da ćemo tamo Hrvatsku predstavljati ponosno i dostojanstveno kao nitko do sada, i da su najljepše priče za Živi zid ispred nas", poručio je Lukanić.

Hrvatska se danas nalazi na raskrižju puteva, dodao je, te pozvao javnost na zajedništvo i jedinstvo te izlazak na izbore "koji mogu definirati smjer u kojem će Hrvatska ići, u kojem Hrvatska može, treba i mora krenuti prema gospodarskom razvitku".

Ivan Sinčić Uhićenja u Uljaniku Živi zid: Krivi su političari, od Milanovića i Vrdoljaka do Plenkovića i Horvata

Nositelj liste Živog zida Tihomir Lukanić: Dio zastupničkih primanja podijelili bi potrebitima

Prema projekcijama Živi zid ima jedan mandat u Europarlamentu, a Lukanić je istaknuo kako je ideja stranke rotirati više predstavnika, odnosno, "ako prođe dvoje ljudi, da ih tamo bude minimalno četvero, u idealnom slučaju osmero".

Vremenski rok izmjene nije definiran, a ideja je stranke u središte Europske unije poslati konkretne ambasadore, pojasnio je, napomenuvši kako "svoju altruističnost" stranka planira pokazati i time što će dio zastupničkih primanja, koja smatra basnoslovnima i prevelikima, dijeliti u humanitarne svrhe potrebitima.

Pojedinačno se predstavljajući, svi su kandidati zahvalili vodstvu stranke što ih je izabralo kao svoje predstavnike u Europskoj uniji, te su izrazili svoju podršku središnjoj liniji predizborne platforme Živog zida za euroizbore, koja se temelji na, kako je istaknuo nositelj liste Lukanić, promidžbi "hrvatske izvrsnosti, zaštiti hrvatskog sela, hrvatske zemlje od genetski modificiranih organizama, borbi za suzbijanje korupcije, izgradnji programa za zapošljavanje mladih" i slično.

Pogledajte video o uvođenju eura:

Objavila i video
TV voditeljici demolirali stan u Zagrebu: 'Vrata su nestala, mokraća na krevetu, prljavština... Strašno'
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
 • koraknaprijed:

  Sa ovim potvrđuj svoj status LICEMJERA,stranka koja "želi" Hrvatsku van EU ali euri su im dobro došli,ha,ha koja šaka prevaranta.

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Mi vam garantiramo izlazak iz EU i Nato saveza, povratak u bivse balkanske Bato asocijacije :))) Zastupnicki EU novac nas nikad nije smetao, sanjamo o njemu:))

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  Šta nisu ti protiv EU? ipak hoće EU lovu u svoj džep