Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Živi zid podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Penave

Živi zid
Foto: Branimir Bradarić
28.04.2017.
u 12:50

Živi zid tvrdi kako je Penava prekršio Zakon o javnoj nabavi

Gradska organizacija Živog zida Vukovar podnijela je danas kaznenu  prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru protiv gradonačelnika Ivana Penave zbog  sumnje u nezakonite radnje vezane za izgradnju Gradske tržnice u naselju Olajnica. U priopćenju za javnost Živoga zida, kojega potpisuje predsjednik podružnice Pavao Josić koji je najavio i kandidaturu za gradonačelnika Vukovara, stoji da je Grad Vukovar 29. ožujka 2016. godine raspisao javni natječaj za izgradnju Gradske tržnice te da je tada procijenjena vrijednost radova iznosila 13 milijuna kuna. Tvrde kako poslije ugovorena cijena od 20 milijuna kuna premašuje ugovorenu cijenu te da je na taj način prekršeno više točaka Zakona o javnoj nabavi.

– Kako zakon o javnoj nabavi jasno i nedvosmisleno propisuje pravila postupanja u postupku javne nabave, nedvojbeno zaključujemo da se radi o namjernim propustima. Grad Vukovar prilikom donošenja odluke o završetku natječaja nije imao osigurana financijska sredstva kako je propisano zakonom, a svi subjekti koji su sudjelovali u donošenju konačnih odluka nisu mogli da ne uvide nezakonitost postupka, javne nabave i smatramo da se radi o nizu propusta odgovornih osoba. Nedostatak potrebnih financijskih sredstava Penava pokušava nezakonito pribaviti preko tvrtki u vlasništvu Grada zbog čega su najavljene smjene direktora gradskih tvrtki koji nisu pristali surađivati u izigravanju zakona, navode iz Živoga zida.

Komentara 1

GO
gordana93
13:56 28.04.2017.

boze kakve gluposti i lazi procjenjena vrijednost nabave je bila 13.600.000,00 kn bez pdv,a ugovorena je 19.950.681,83 kn s pdv-om svatko tko ima imalo veze s javnom nabavom zna da procjenjena vrijednost samo okvirna ugovorena vrijednost je cjena najpovoljnije i ispravno podnesene ponude i onda bi ovaj biser grad vodio strasno svi ovi podaci su javno objavljeni i lako provjerljivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije