Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan za Vukovar

SDP nudi Sabi da im bude kandidat za župana jer strahuju da će se natjecati za gradonačelnika

15.06.2014., Vukovar - Novi izbori u gradu Vukovaru za gradsko vijece i gradonacelnika zbog ne izglasavanja proracuna. Zeljo Sabo dosao je na glasovanje.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
19.04.2017.
u 22:30

Bivši SDP-ov gradonačelnik kaže da mu nitko nije rekao za tu ideju, ali i da je kao član stranke i čovjek zadatka spreman na razgovore

Koga će SDP podržati kao kandidata za vukovarsko-srijemskog župana, još je nepoznanica. Ideja da stanu iza Tomislava Panenića pala je u vodu nakon što je mostovac za svog zamjenika istaknuo Vladu Iljkića, šefa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji se oštro “sukobio” sa SDP-ovom Vladom zbog ploče s ćiriličnim napisima, a SDP-ov Zlatko Cegledi navodno je odustao od kandidature. No Predsjedništvo SDP-a ima novu ideju, a to je da nagovore svog bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Sabu da bude njihov kandidat za župana, što znači da trebaju nagovoriti i podijeljeni vukovarsko-srijemski SDP.

Ideja je “skovana” i zato što se Sabo, što nam je i sam potvrdio, još uvijek premišlja da se opet kandidira za gradonačelnika što SDP-u nikako ne odgovora. Prvo, jer imaju svog kandidata za grad, a riječ je o Goranu Bošnjaku, a kao drugo, ne žele izbacivati Sabu iz SDP-a, a što bi morali napraviti kada bi se kandidirao za gradonačelnika protiv volje stranke.

Svjesno potencijalne opasnosti na istoku Hrvatske, vodstvo SDP-a zamolilo je člana Predsjedništva i Vukovarca Predraga Matića da ode u Vukovar, porazgovara i sa Sabom i s vodstvom vukovarskog SDP-a. Sam Sabo tvrdi da s njime nitko nije razgovarao i da on o ideji da bude kandidat za župana ne zna ništa, ali i da je kao član stranke spreman na razgovor.

– Ja sam član SDP-a i, ako imaju ideju i zadatak za mene, neka mi kažu. O svakom zadatku koji bi SDP stavio ispred mene spreman sam razgovarati. Kao SDP-ovac, kao čovjek od zadatka – kaže pak Željko Sabo. Iz čega je jasno da mu sama ideja nije mrska.

Konačnu odluku trebala bi donijeti županijska organizacija SDP-a i to na idućoj sjednici.

U stranci su svjesni činjenice da bi im se u slučaju da za župana kandidiraju Sabu prigovaralo jer je pravomoćno osuđen zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice. No, kažu da je Sabo svoju kaznu odslužio, kao i da nema zakona koji mu brani ponovnu kandidaturu jer je Most pišući tzv. lex Vlahušić mislio samo na dubrovačkog gradonačelnika.

>>Sabo odležao 7 mjeseci kazne i vratio se u SDP

>>'Ako osjetim da me Vukovarci žele, opet ću se kandidirati'​

Ključne riječi

Komentara 5

BU
Burger
22:44 19.04.2017.

Bitno da se "drugovi" busaju u prsa poštenjem

KA
kacavenda
22:45 19.04.2017.

Uzas sta reci..... "postenje na visini"

IM
Imenjak
22:46 19.04.2017.

Po svemu sudeci nakon lokalni izbora sdp ce se raspasti ko kula od karata u stvari vec sad se vidi da je stranka u raspadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije