Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusi žele impresionirati

Zimske olimpijske igre u ljetnom raju

soči
Foto: Screenshot Deutsche Welle
06.02.2014.
u 09:00

Kako bi ušutkao kritičare koji tvrde da vlasti ne poštuju ljudska prava, Kremlj je iz zatvora pustio nekolicinu oštrih kritičara ruskog režima.

Tijekom Olimpijskih igara u Sočiju (7. do 23. veljače 2014.) Rusija se svijetu želi predstaviti kao moderna velesila koja je u stanju impresionirati svijet. Prije svih to želi ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kako bi ušutkao kritičare koji tvrde da vlasti ne poštuju ljudska prava, Kremlj je neposredno uoči Zimskih igara na obali Crnog mora iz zatvora pustio nekolicinu oštrih kritičara ruskog režima, poput oligarha Mihaila Hodorkovskog ili članica pank-grupe Pussy Riot.

Bio je to lukav strateški potez čovjeka koji po svaku cijenu želi savršenu Olimpijadu –  bez ikakvih smetnji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>Ovo je poštanska marka kojom će HP obilježiti ZOI u Sočiju!

>>Josipović će sa suprugom nazočiti svečanom otvaranju ZOI u Sočiju

Komentara 10

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:52 06.02.2014.

Rusija velesila...kako da ne....trebate razgovarati sa Rusima koji su prebjegli na zapad...zemlja im je u rukama mafijaškh pijanih milijardera...jaz između bogatih i siromašnih je kao u niti jednoj zemlji u Europi...a srednje klase uopće nema

OR
orao10
17:12 06.02.2014.

Rusija je postala velesila ali vecina naroda zive u bijedi

Avatar DonLon
DonLon
09:30 06.02.2014.

Interesantna ideja o zimskoj olimpijadi u suptropskoj lokaciji, ali Putin obozava Sochi i njegov dvorac je najbolji dokaz. Troskovi su oko 5o milijardi dolara, sto cini Sochi daleko najskupljom olimpijadom i preko pet puta skupljom od posljednje zimske olimpijade uu Vancouveru koja je kostala oko 9.2 miijarde dolara. Zimske olimpijade u principu kostaju osjetno manje od ljetnjih, no ova sovjetska je sve premasila. Ilustracije radi, londonska olimpijada 2012 je kostala ok 13.9 milijardi Cak je i ljetna olimpijada u Bejingu, koja je bila najekstravagantnija, kostala manje; oko 43 milijarde dolara. S druge strane, procjenjuje se kako je mozda i polovina od tih 50 milijardi otislo na uobicajenu rusku korupciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije