Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Africi

U državi mu je praktički izveden vojni puč, ali on ne daje ostavku

Robert Mugabe
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
19.11.2017.
u 21:50

Mugabe je u obraćanju na državnoj televiziji rekao da prihvaća kritike na svoj račun iz redova ZANU-PF-a, vojske i javnosti, no nije komentirao mogućnost da stupi s dužnosti.

Dugovječni predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe danas nije ispunio očekivanja da će podnijeti ostavku, obećavši da će idućeg mjeseca predsjedavati kongresom svoje stranke ZANU-PF iako ga je ona nekoliko sati ranije uklonila s funkcije čelnika. 

ZANU-PF je 93-godišnjem Mugabeu dao manje od 24 sata da siđe s funkcije, a u protivnom će biti srušen s vlasti, što je pokušaj da se njegova 37-godišnja vladavina okonča na miran način nakon što je u toj afričkoj državi praktički izveden vojni puč.

Robert Mugabe
1/9

Prihvaća kritike, ali...

Mugabe je u obraćanju na državnoj televiziji rekao da prihvaća kritike na svoj račun iz redova ZANU-PF-a, vojske i javnosti, no nije komentirao mogućnost da stupi s dužnosti. 

Čelnik veterana Zimbabvea Chris Mutsvangwa koji vodi kampanju za zbacivanje Mugabea za Reuters je otkrio kako planovi o rušenju dugovječnog predsjednika s vlasti idu po planu, a da će stanovnici Hararea u srijedu izaći na ulice.

Komentara 6

ST
stomiovotreba
00:45 20.11.2017.

Izgleda da svako ima svoga Tita.

DI
Diesel
07:40 20.11.2017.

Kod nas je vojni puc vec 30 godina. Kriminalci i Crkva nas drze pod cizmom i unistavaju, otimaju, gaze po cestama i morima, ubijaju, i tjeraju u inozemstvo.

LE
lebar
01:07 20.11.2017.

hajde sprdajte sa nekom zemljom i likom koji nama toliko nepoznat i iate hrabrosti za komentar,pa hajde napravite analizu hrvatskog sabora i kriminalne organizacije u njoj ako imate imalo muda!! Dakle zivimo u vecoj bijedi i korupciji od toga kojega ste nasli..,otvorite oci hrvatskom narodu da nas izrabljivaju hrvatski izdajnici pod kapom hdza i sdpa ako imate muda!! i dobit cete ih jednog dana ali onda je prekasno drugovi novinari za vas,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije