Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENSKI INTELEKTUALAC
Povratak na članak

Žiga Turk: Hrvati bi si trebali čestitati i prihvatiti arbitražnu odluku

Svaki put kada Slovenija pozove Hrvatsku da prihvati odluku i svaki put kada Hrvatska to odbije, obje strane se dublje ukopavaju u svoje pozicije i to ne vodi nigdje. Što je šteta, piše Turk, jer je odluka uravnotežena i razumna te bi i Hrvati i Slovenci s njome trebali moći živjeti.

Komentari 48

JK
ja-kan
11:17 09.09.2017.

Žiga, arbitražna odluka je rezultat ucjene i korupcije slovenske strane. Izlaz iz ove situacije može biti samo primjena međunarodnog prava uz uvažavanje činjenice da je arbitražna odluka kontaminirana i nepriznata zbog nečasnih i prevarantskih radnji jedne strane te time i ništetna.

VL
TI
Tigrus
11:26 09.09.2017.

Svaki put kad Slovenci naprave pritisak na Hrvatsku, Hrvati odgovore "vi ste prevaranti i ucjenjivači i ne želimo imati sa gangsterima nikakvog posla". Slovenci su dobili sto su zaslužili a to je da ih cijeli svijet gleda kao ucjenjivače i prevarante.

VL
VN
vnov
11:11 09.09.2017.

A gdje je međunarodno pravo?Gdje je poštenje?Dobrosusjedski odnosi,ne laž i prevara(otkrivena i potvrđena), to smo se samo zezali? O tome malo piši, a ne sve je ok pa idemo dalje,a 150km/2 mora?

VL
DU
Deleted user
11:12 09.09.2017.

počeli su se igrati dobrih i loših, sve su ljigaviji, dati im...

VL
BA
bakulušić
10:15 09.09.2017.

Žiga, spij si nekaj, boš bolje pripovedal i nitko ti ne bo zameril ak misli da si popil.

VL
IL
ilija65
11:05 09.09.2017.

vidis kako slovenac zna sto je dobro za hr :-) di su pare od ljubljanske banke?

VL
ST
story
11:25 09.09.2017.

g.žiga vaši političari tu nebi stali za njih vrijedi ona narodna daj mu prst on uzme ruku,ako su tako pošteni zašto se ne maknu sa svete gere i zašto traže da mjenjamo svoje za svoje.ja ipak mislim da je ovoo neka druga igra igrana skupa sa našom petom kolonom vidjećemo ima vremena....

VL
DU
Deleted user
10:21 09.09.2017.

šta ne napravite taj nadvožnjak već jednom par km ni sim ni tam

VL
BR
Brontops
13:02 09.09.2017.

Da bi do daljnjih pregovora uopce doslo preduvjet je da Cerar razrjesi Erjaveca s duznosti mvp!!!

VL
Avatar jumanji
jumanji
10:22 09.09.2017.

zašto čestitati?

VL
BR
brojevi
11:42 09.09.2017.

Da i je tako kako Žiga kaže postavlja se pitanje dali ucjene i prijevare mogu biti modus operandi Arbitražnih sudova. Bez obzira na ishod Hrvatsko-Slovenskog graničnog spora, Slovenija mora poslužiti kao primjer budućim arbitražama i povući konzekvence od EU komisije za nedopušteno i kriminalno utjecanje na Arbitražni sud. Ovaj otkriveni pokušaj prijevare i ucjene samo je kap u moru prljave vanjsko- političke paradigme Dežele.

VL
BU
Bubalamala
13:57 09.09.2017.

Ovi Slovenci se baš brinu za nas Hrvate, svaki da novi savjeti njihovih stručnjaka. Ne presušni potencijal njihovih stručnjaka. Šteta da nitko ne spominje kontrominiranje arbitraže od njihove strane !

VL
KR
Kruc
11:12 09.09.2017.

Treba samo dogovorit poseban režim za lokalne ribare, da ribare po istom režimu. Znači za Umaške i Savudrijske.Generalno hrvatska nije ništa izgubila. Nebi bilo loše da završimo s time i krenemo dalje.

VL
BO
boovuu
23:06 11.09.2017.

Žiga Turk: Hrvati bi si trebali čestitati i prihvatiti arbitražnu odluku ---------------------------------------------------- što su uspjeli podmititi suca iz EU. slovenci su skupo platili da bi se donijela odluka u njihovu korist a hrvatska sadf zajebava, ne prihvata kompromitiranu arbitražu.

VL
NE
Neonacionalist
13:05 09.09.2017.

Baš je uravnotežena odluka a oni dobili 4/5 Savudrijske vale , nama "dana" Sveta Gera koja je ionako bila naša a nesmetani prolaz kroz hrv.ter.more su Slovenci imali i ranije nego ono što namjeravaju ostvariti je puni suverenitet nad dijelom neospornog hrv.ter.mora pa onda na osnovu toga poslje proglasiti i svoj gospodarski pojas u sjevernom jadranu na još znatno većim dijelom potencijalnog hrvatskog mora prema Italiji .

VL
BO
boovuu
01:19 11.09.2017.

odluka arbitražnog suda o graničnom prijeporu Hrvatske i Slovenije uravnotežena je i razumna te bi i Hrvati i Slovenci s njome trebali moći živjeti, ------------------------------------------------------ zar treba živjeti sa nečim a znate da ste prevareni . hrvatska je pristala na arbitražu ali ne i na to da je varaju. zbog slovenaca kojima je u krvi podmićivanje raspala se juga. i EU bi mogla proči kao juga ako budu previše i bezuvjetno vjerovali slovencima koji vole muljati. kad srbija uđe u EU slovenija će dobiti konkurenviju.

VL
AL
alphazulu99
12:17 09.09.2017.

Je li to Ziga ili Zika?

VL
DU
Deleted user
11:22 09.09.2017.

Slovenci razumiju kako evropsko sudstvo i pravo funkcionira. Sve što oni sada predlažu Hrvatskoj a Hrvatska ne prihvati u budućnosti ćemo dobiti još manje. Ili treba cijeloj Evropi reći i pokazati da mi ne pristajemo na to i onda nekaka nas izbace iz EU ili nek se EU raspadne. Pokazati im zube kao Mađari pa nek se šire gdje god hoće. Najviše su profitirale one države koje nisu ušle u EU. Nisu englezi budale znaju oni što rade.

VL
DU
Deleted user
21:48 09.09.2017.

Budimo realni. Koliko god je arbitraža iskompromitirana, apsolutno svi osim nas je smatraju za konačno rješenje, a nama se podsmjevaju. Zbog toga nam naša tvrdoglavost može usporit, pa čak i prekinuti dotoke svih mogućnih pogodnosti €U. I tko će od ovoga imati najviše štete, pokazat će naredni mjeseci i godine. Mostovi se lako ruše, a teško grade, a mi sa svim susjedima imamo veoma loše odnose. Za početak, blokiran nam je ulazak u Schengen i OECD, a biće toga još više. Tko je pametan, razumio je.

VL
MI
miki45
08:01 12.09.2017.

Zasto da hrvati prhvate da iskupe laznu slovensku politiku lopovsko neprijateljsko ponasanje jedne pokvarene slovenske politike kako pokvareni pa u hr vam kao kod kuce nigdje nemate tako dobre ljude kao hrvate idite u austriju tamo vas mrze kao kugu mene skoro istukli mislili da sam slovenac na parkiralistu u austriji ------kazu deci imas srecu sto nnisi slovenac toliko o slovencima

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.