Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje

Zgrada vrijedna 11,7 milijuna kuna sagrađena bez terećenja potrošača

'25.01.2010., Cakovec, Hrvatska- Plin u Medjimurju poskupio za 19 posto. Direktor Medjimurje plina, Vladimir Ivkovic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
28.12.2010.
u 09:38

- U Međimurju se tada gotovo sve radilo samodoprinosom, pa tako i plinska mreža, za razliku od drugih krajeva u kojima ju je gradila država, odnosno Ina - istaknuo je Ivković

Punih 35 godina prošlo je od puštanja u mrežu prvih prostornih metara prirodnog plina u Međimurskoj županiji, a 15 godina djeluje tvrtka Međimurje-plin. Tim je povodom jučer u Čakovcu u 15 sati svečano otvorena poslovna zgrada te komunalne tvrtke, a najvažnija gošća bila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je u Čakovec doputovala nakon što je smijenila četvero ministara. Čestitala je Međimurje-plinu na godišnjicama i obećala da će češće navraćati u Međimurje.

Tvrtka u vlasništvu gradova i općina ima 70 zaposlenih, a godišnje potrošačima proda 70 milijuna prostornim metara plina. Plinska mreža duga je milijun metara, a vodi do 28.000 potrošača. A sve je, kazao je direktor Vladimir Ivković, započelo gradnjom plinovoda od Varaždina preko Čakovca do Šenkovca.

- U Međimurju se tada gotovo sve radilo samodoprinosom, pa tako i plinska mreža, za razliku od drugih krajeva u kojima ju je gradila država, odnosno Ina - istaknuo je Ivković.

Plinofikacija je najveći zamah imala za vrijeme Domovinskog rata, čime je osiguran i posao za građevinske tvrtke i kruh za 5000 Međimuraca. Taj ekološki energent danas koristi 70 posto domaćinstava i drugih potrošača, a mogućnost priključenja imaju gotovo svi. Od velikog je značaja dvostruko povezivanje plinovoda, zahvaljujući kojem Međimurje više nije "slijepo crijevo".

Nova poslovna zgrada najnovija je investicija koja je stajala 11,7 milijuna kuna. Prostire se na 1800 četvornih metara bruto površine. Tvrtka tako više nije podstanar, a prostor je, kazao je Ivković, izgrađen bez da se teretilo krajnje potrošače ili podizalo kredit. Radovi su financirani kroz zemljište. Međimurci i dalje imaju jednu od najnižih cijena plina, a gradovi i općine dobile su vrijednu imovinu.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
denderi
19:36 07.01.2012.

hahahahah....da nije iz tvog i đurkinovog đžepa ....savio si gmojezdo no brzo češ letjeti van iz njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije