Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje iz SAD-a

'Žestoko ćemo odgovoriti na svaku upotrebu nuklearnog oružja'

barack obama
Foto: Reuters/PIXSELL
20.10.2016.
u 20:10

Američki ministar obrane Ashton Carter osudio je ispaljivanje rakete Pyongyanga i obećao je snažan odgovor na svaku sjevernokorejsku upotrebu nuklearnog oružja

"Oštro osuđujemo pokus izveden prošle noći", rekao je Carter na zajedničkoj konferenciji s južnokorejskim kolegom Han Min-koom u Washingtonu. "Nemojte se zavaravati, ne samo da ćemo onemogućiti svaki napad na Ameriku ili naše saveznike već ćemo žestoko i učinkovito odgovoriti na svaku upotrebu nuklearnog oružja", dodao je.

Neuspjelo ispaljivanje rakete srednjeg dometa

Sjeverna Koreja izvela je danas drugo neuspjelo pokusno ispaljivanje moćne rakete srednjeg dometa u manje od tjedan dana, ali stručnjaci upozoravaju da bi raketa mogla biti operativna već sljedeće godine.

Raketa Musudan, koja je teoretski u stanju pogoditi američke baze do otoka Guama, u sjevernom Pacifiku, eksplodirala je ubrzo nakon lansiranja oko 6.30 sati po lokalnom vremenu, prema analizi južnokorejske i američke vojske.

Do testiranja je došlo nakon razgovora u Washingtonu između američkih i južnokorejskih ministara obrane i vanjskih poslova. Američki državni tajnik John Kerry naglasio je tom prilikom da bi se, u slučaju da upotrijebi nuklearno oružje, Sjeverna Koreja izložila "djelotvornom i neželjenom odgovoru".

Komentara 45

Avatar ВеселинКубурићКанџијаа
ВеселинКубурићКанџијаа
20:37 20.10.2016.

Kim Jong Une, Srbija ti se kune!

Avatar Hazl113
Hazl113
21:27 20.10.2016.

Bla, bla, bla,..., bla.

SU
sudac22
22:41 20.10.2016.

ovakve vijesti "dezinformacije" prenose samo mutavi hrvatski novinari. Nitko u svijetu takve buda.la.stine ne prenosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije