Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUSUDAN

Sjeverna Koreja neuspješna u pokusnom ispaljivanju rakete koja teoretski može pogoditi američki bazu

musudan raketa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.10.2016.
u 08:52

Do testiranja je došlo nakon razgovora u Washingtonu između američkih i južnokorejskih ministara obrane i vanjskih poslova

Sjeverna Koreja izvela je u četvrtak drugo neuspjelo pokusno ispaljivanje moćne rakete srednjeg dometa u manje od tjedan dana, ali stručnjaci upozoravaju da bi raketa mogla biti operativna već sljedeće godine.

Raketa Musudan, teoretski u stanju pogoditi američke baze do otoka Guama, u sjevernom Pacifiku, eksplodirala je ubrzo nakon lansiranja oko 6.30 sati po lokalnom vremenu, prema analizi južnokorejske i američke vojske.

Sjeverna Koreja izvela je raketni pokus nekoliko sati prije treće debate u okviru američkih predsjedničkih izbora kao da želi podsjetiti kakav će biti izazov za budućeg stanara Bijele kuće sjevernokorejski nuklearni program koji napreduje velikim koracima.

Do testiranja je došlo nakon razgovora u Washingtonu između američkih i južnokorejskih ministara obrane i vanjskih poslova. Američki državni tajnik John Kerry naglasio je tom prilikom da bi se, u slučaju da upotrijebi nuklearno oružje, Sjeverna Koreja izložila "djelotvornom i neželjenom odgovoru".

>> Iz svemira snimljena detaljna snimka glavnog grada Sjeverne Koreje, pogledajte kako izgleda

>> Sjeverna Koreja priprema novi nuklearni pokus?

>> Koliko daleko lete rakete Sjeverne Koreje i mogu li izvesti nuklearni napad na SAD?

Komentara 3

Avatar intimus500
intimus500
09:13 20.10.2016.

budu im sada kinezi pomogli ...

Avatar superhik74
superhik74
15:01 20.10.2016.

"Strucnjaci" koji o Sjevernoj Koreji ne znaju ama bas nista "upozoravaju"...dalje ne treba uopce citati placenu propaganda.

Avatar nekakav
nekakav
11:16 20.10.2016.

skoro pa svaka raketa može pogoditi ameriku bazu, kolko ih ima, oko 800... tako da ništa strašnog. ne prođe mjesec, a da amerikanci ne testiraju neko oružje. i sad bi mi trebali reći da, amerikanci smiju i znaju, oni su su good guy, a ovi svi ostali su neki ratni zločinci... a kad se sjetimo tko je bacio atomsko oružje, tko je zatrovao cijeli pacifik, tko je razorio 60-ak zemalja samo u zadnjih 60 godina... i da to nisu ni rusi, nijemci, japanci, iranci, paštuni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije