Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se bivši predsjednik

Žestoke optužbe na račun Vučića: 'Laž da je prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac je morbidna'

Aleksandar Vučić
Foto: REUTERS
1/4
15.07.2022.
u 10:51

Bivši predsjednik Srbije i vođa oporbene Socijaldemokratske stranke Boris Tadić optužio je u petak aktualnog šefa države Aleksandara Vučića za politički marketing i samopromociju u pogledu odnosa prema Jasenovcu ocijenivši kako se Vučić ponaša kao da "povijest počinje od njega".

Nevjerojatno je je do koje razine laži je Vučić spreman ići u zabrinjavajućoj potrebi da predstavi kako povijest počinje od njega. Ta potreba odavno nadilazi bilo kakvu marketinško-gebelsovsku potrebu i očigledno je duboko ukorijenjena u osobnoj ambiciji, rekao je Boris Tadić za list Danas, podsjećajući na Vučićevu izjavu kako je on prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac.

Aleksanadr Vučić je u intervjuu prije dva dana za provladinu komercijalnu TV Pink, govoreći u kontekstu genocida u Srebrenici, koji on naziva "jezivim zločinom", rekao kako razumije "mnoge strance zašto idu na spomen u Srebrenici", ali da "nikako nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu".  

Tadić je istaknuo da je, kao predsjednik Srbije, nazočio komemorativnim skupovima i u Jasenovcu i Jadovnu, iako Vučić tvrdi za sebe da je on prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac.

Ta Vučićeva laž podsjeća na njegov čuveni pokušaj obmane da je prvi koji je sreo ruskog i kineskog predsjednika, istaknuo je Tadić.

"Samo što ova laž da je prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac morbidna, jer je uporabu žrtava genocida u marketinške svrhe i satisfakcije ličnih ambicija teško i komentirati", rekao je Tadić.

Bivši predsjednik Srbije kaže kako je "ključna razlika između njega i Vučića to što on posjete mjestima stradanja (Srba) nije upotrebljavao za takmičenje i za raspirivanje mržnje i lažnog patriotizma".

List Danas podsjeća da je Tadić 2010. godine bio na komemoraciji u Jasenovcu, u povodu 65 godina od proboja logoraša, te u podvelebitskom selu Jadovno u Hrvatskoj, na komemoraciji povodom 70 godina od stradanja Srba, Židova i Roma u Drugom svjetskom ratu.

Tadić je danas vođa oporbene Socijaldemokratske stranke koja nije uspjela ući u parlament na izborima održanim 3. travnja. 

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec3.0
15:49 17.07.2022.

Cijela srpska povijest se temelji na lažima i obmanama...

LL
lijepa_li si
11:20 15.07.2022.

ma hajte. u moru laži, svakodnevnih, besprizornih, nevjerojatnih, suludih, jedna više manje.! lažovi, postali ovisnici o laži. stanje? definitivno.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
12:12 15.07.2022.

Briga opanicare. Hoceju u EU a boga molu za putlera da ih oslobodi europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije