Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBILI SE NA FACEBOOKU

Žestoka rasprava Ivana Vilibora Sinčića i Ivana Bosančića: 'Sinčiću, to ti neće proći'

Zagreb: Ivan Vilibor Sinčić dao svoj potpis za održavanje referenduma o uvođenju eura
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
02.12.2021.
u 21:55

- Plenković je mislio da nas se riješio, ali kao bumerang će mu se vratiti sav naš trud i njihov kriminal, napisao je u svojoj objavi Sinčić uz koju ide i fotografija na kojoj je s vinkovačkim gradskim vijećnikom Goranom Kajkićem

Eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić objavio je danas na svojoj Facebook stranici status u kojem proziva HDZ napominjući kako će nakon dvije godine, koje su utrošene u razotkrivanje navodnog kriminala HDZ-a, slijedeće dvije godine utrošiti na podnošenja prijava i razotkrivanja. Prema navodima Sinčića prvi na redu je vinkovački HDZ.

- Neka se ne uvrijede virovitički i kninski, a osobito glava, svi će doći na red. Zbog sumnje u počinjenje pljačke javnog novca, sa kolegom vijećnikom Goranom Kajkićem, svoje dokaze predajemo OLAFU i EPPO. Plenković je mislio da nas se riješio, ali kao bumerang će mu se vratiti sav naš trud i njihov kriminal, napisao je u svojoj objavi Sinčić uz koju ide i fotografija na kojoj je s vinkovačkim gradskim vijećnikom Goranom Kajkićem.

Njegova Facebook objava vrlo brzo se počela širiti društvenim mrežama tako da nije trebalo dugo da na sve reagira i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je i predsjednik vinkovačkog HDZ-a. Bosančić je u svojoj objavi Sinčiću poručio kako će ga rado ugostiti u Vinkovcima i pokazati mu što sve i koliko radi u gradu, a ujedno mu i objasniti kako funkcionira provedba EU projekata po čemu su Vinkovci, kako je naveo, jedan od uspješnijih gradova u državi posljednjih godina.

- Neprepoznatljivi predstavnik ostatka ostataka Živog zida populistički pokušava skupiti koji jeftini bod jer očito kopni njegova bruxelleska sinekura za 8000 eura. Neću dozvoliti da bilo tko blati Vinkovce i sve ono što se dobro radi u našem gradu. Očekivao sam kako će zaposlenik Ureda jednog EU parlamentarca raditi za svoj grad, a ne nas sve blatiti, ni manje ni više, nego iz Bruxellesa što je ispod svake razine pristojnosti i lokalpatriotizma kojim se diči od svibnja ove godine. Dodat ću još da je iz Živog zida zahtjev za pristup informacijama stigao sinoć, 1.12. u 20:41 sati. Šteta što nisu pričekali odgovor jer bi im samo ostalo pohvaliti projekt, rekao je Bosančić.

Pojasnio je i kako nisu stali radovi na projektu „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima“. Tvrdi kako radovi traju cijelo vrijeme, a prema Ugovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Vinkovaca, razdoblje provedbe Projekta traje do 31.12.2023. godine.

- Činjenica je da sam najavljivao kraj izgradnje ove jeseni odnosno 2.11.2021. godine no, zbog promijenjenih okolnosti, Ugovor je s izvođačima produžen do 30.6.2022. Nakon 30 godina priče, osobno sam pokrenuo realizaciju Nadvožnjaka Borinci. Sve vezano uz Projekt javno je, transparentno i dostupno. Jedini problem u cijeloj priči je što jedan europarlamentarac i njegov pomoćnik koji mjesečno zarađuju 70 tisuća kuna, ne čitaju s razumijevanjem europske projekte i javno dostupne dokumente, navodi Bosančić.

Dodao je i kako “neprovjereni i insinuirajući čin dvojice predstavnika Živog zida čine nemjerljivu štetu svim poštenim građanima, dovodeći Vinkovce u kontekst „grada slučaja”.

- Žao mi je što za naš grad, osim žutila, senzacionalizama i samopromocije, nisu učinili ništa, zaključio je Bosančić.

 

Komentara 2

Avatar DIXI
DIXI
06:57 06.12.2021.

Do slijedećih izbora za EU parlament 2024. ide mu još 240.000€ bez troškova.

KA
kavranbird
22:55 02.12.2021.

Kome to nedostaje parazitsko smeće od sinčića ? Očito se bliži kraj uhljebljivanja u EU pa traži pažnju medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije