Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Markov trg

Prosvjed udruge Ženska mreža Hrvatske: Žene rade od 0 do 24 sata!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
08.03.2018.
u 13:20

Danas oko 11.45, oko 30-ak prosvjednika, samo žene, dokoračale su do Trga sv. Marka

U povodu Međunarodnog dana žena, udruga Ženska mreža Hrvatske održala je protestnu akciju pod nazivom "Blagajnica hoće ići na more!".

Danas oko 11.45, oko 30-ak prosvjednika, samo žene, dokoračale su do Trga sv. Marka. Svaka od njih imala je po jedan papir na kojem su pisale poruke poput: žene imaju manju plaću od muškaraca, 45% radnosposobnih žena nema posao, ne smiju raditi tj. zatrudnjeti jer će dobiti otkaz, samo 2,5% žena koristi roditeljski dopust, rade previše za premalo novca, moraju previše putovati do posla i slično.

Jedan veliki transparent roze boje držalo je nekoliko žena, a ispred toga postavile su stol s blagajnom koja predstavlja sve žene potlačene na poslu.

1/15

"Žene rade od 0 do 24 sata. Čak 54% radno sposobnih žena je nezaposleno. Žene primaju manje plaće od muškaraca za isti posao. More je simbol vrhunskog luksuza za hrvatske žene i hrvatske radnice. Za to smatramo odgovornom Vladu RH. Zanemarena je briga o ljudima. Zato ćemo Vladi RH predati zahtjeve iako očekujemo da će oni biti ignorirani i prešućeni i neće doći ni u kakvu javnu raspravu", upozoravaju iz Ženske mreže.

Komentara 6

SO
SoloHan
13:43 08.03.2018.

Samo u Zagrebu ima 1276 udruga koje se bave ženskim pravima, baš me čudi da nisu došle barem sve predsjednice udruga, ovako ispada da tu samo neke islužene skojevke štrajkaju

Avatar MK
MK
14:01 08.03.2018.

Nepravda je prema mojoj "Ženi", ako zato jer se moja Žena odlucila biti "Majka", jedna druga "Žena" koja se oducila za "karijeru" bude proguravana naprijed... Ovo drustvo diskriminira prije svega "Žene Majke" i time i "Obitelji" - ali o tome ideologije Koje predvode ovakve skupova sute i sakrivaju to od javnosti! ...Žena bez djece prije ce dobiti posao nego Žena Majka! ...UDBase ne treba lustrirati zbog ko god zna radi cega, Srbe treba zaposljavati u Hrvatske Sume jer su Srbi (to je Pupovac govorio) - Žene treba unaprijediti jer su Majke diskriminirane - a polovica Hrvatskih Obitelji zivi izvan Hrvatske i taj broj postaje svakim danom sve veci... Dokle jos ovo ludilo?

DU
Deleted user
15:05 08.03.2018.

Ja stalno želim vjerovati da su nam žene jednake, ali kad me stalno ove borkinje za ženska prava demantiraju. Ma ustvari isprika pametnim ženama koje stvarno jesu na razini i koje se distnaciraju od ovih kozetina!!! Pa kozetine polupismene, kadad su crkva i konzervtivci tražili da se ukine rad nedjeljom onda je vaš genijalni Stazić govorio da se želi ograničiti ljudsko pravo na rad!!!! Gdje ste tada bile?!?!?!?!? Tuke polupimene, gdje ste bile kad su ustavni suci rekli da je zakon koji ograničava rad nedjeljom protuustavan?!??!!??! Gdje ste tada bile? Kad se zakon donio i trebao provesti onda su ga "ljevičari" sabotirali jer je crkva sugerirala da se ograniči rad nedjeljom!!! Gdje ste tada bile??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije